petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: V Mirni Peči slikovito nad zimo po pomlad

FOTO: V Mirni Peči slikovito nad zimo po pomlad

Juhuhu, frlju, frlju! Pustna povorka v Mirni Peči je znova presegla vsa nora pričakovanja, kajti letos se je v našem prelepem kraju zbralo še več maškar kot lani! Skozi središče se je vila za cel kilometer dolga kolona razposajenih šem, ki so pod brenčaško taktirko hecnega hišnika Štefa in norčavih kranjskih čebelic preplavile Mirno Peč in uspešno priklicale pomlad.

Kar za kilometer dolžine maškar se je zbralo na pustni povorki, ki je bila tokrat že druga zapovrstjo v organizaciji Kulturnega društva Četrtkovih brenčanj v Mirni Peči. Razposajene šeme so se pod taktirko hecnega hišnika Štefa in norčavih kranjskih čebelic od cerkve sv. Kancijana podala proti Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Pred muzejem je sledilo šemasto rajanje ob plesu in petju s priljubljenima animatorjema Radom Trifkovićem in Uršo Štrucelj Plot iz Plesnega studia Novo mesto.

V Mirni Peči je bilo znova opaziti izjemno izvirne maškare; mnoge so bile ročno izdelane in ustvarjene doma. Med njimi so bili čisto pravi transformerji, hobotnica, meduza, levi, leopardi, pujski, čistilke, policisti, gasilci, stare tete in strici, kmetje, smrkci, strašila, vampirji, oblaki, sončki, mavrice, mušnice, gusarji, roparji, smrtki, nune, klovni, trenutno zelo trendna Wednesday … in seveda za Mirno Peč še posebej značilne čebelice.

Med raznoliko množico so članice najbolj stroge šemaste komisije, Jelka Krivec, Marjeta Kovačič in Tena Marn, izbrale najbolj top, top, top maškare, ki so prejele super duper nagrade. Vsem nagrajenim od srca čestitamo in priznavamo: “Bravo, super ste!” Obenem se najlepše zahvaljujemo komisiji za opravljeno zahtevno nalogo ter Ekološki kmetiji Kastelic, Jezikovni šoli Znam, Woodwork Žagar, Gostilni Špolar, Galaksiji Trebnje, Kavarni 5ka, Pr’Cukru, Ranču Aladin in Policijski upravi Novo mesto, ki so omogočili lepe nagrade.

Nagrade so bile torej samo za najbolj izvirne, vse maškare pa so seveda prejele slastne krofe, ki so jih omogočili Občina Mirna Peč, Kmetijska zadruga Trebnje-Krka in Pekarna Mokronog. Mednje smo jih razdelili več kot 400, medtem ko smo z nekaj preostalimi razveselili zaposlene na Urgentnem centru Splošne bolnišnice Novo mesto in gasilce Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto. Sladko ponudbo je poleg brenčaških kakava s penicami, čaja in vode popestrila Saša Obranovič iz Sašinih butičnih sladic. Z njene stojnice je omamno dišalo po kokicah, šmornu, vafljih in palačinkah, tako da so resnično čisto vsi – sladkosnedi in slanosnedi – prišli na svoj račun in je bil pust res polnih, mastnih ust.

Najlepša hvala vsem, ki ste omogočili, da je druga Pustna povorka v Mirni Peči tako zelo uspela. Posebna zahvala gre tudi gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Hmeljčič, ki so poskrbeli za varno povorko in brezskrbno rajanje. Hvaležni smo.

Čisto na koncu pa vas z veseljem povabimo na naš prihodnji dogodek, ki bo zadnji marčevski četrtek, 30. marca. Lahko že napovemo, da bo v brenčaški družbi znova lepo in prijetno. Kaj vam pripravljamo, izdamo pravočasno, še sporočajo Brenčači.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča