FOTO: V Podgurju poskrbeli za pester konec leta

0
1238

Turistično in kulturno društvo Podgorje, na čelu katerega je Ivan Kralj, je konec leta poskrbelo, ne le za zanimiv nabor aktivnosti, ki so popestrile siv vsakdan Podgurcev, temveč tudi za program, katerega cilj je povezovanje, razveseljevanje in druženje vseh Podgurcev.

15. decembra so na križišču v Brusnicah postavili čudovito jelko, ki so jo okrasili z doma izdelanimi okraski. Na pomoč so priskočili tako krajani kot tudi brusniški vrtec z vzgojiteljicami, za kar se jim v društvu iskreno zahvaljujejo. Uradni prižig lučk so v društvu organizirali 18. decembra, in kot so zapisali na FB profilu, s tem osvetlili križišče prijateljstva, povezovanja, razumevanja in sočutja.

Ob koncu leta pa so v Turističnem in kulturnem društvu Podgorje že drugo leto zapored organizirali tudi Tradicionalni pred silvestrski pohod. Tokrat so se na prečudovit sončen dan iz Brusnic napotili do novega lovskega doma v Gabrju. 63 udeležencev, med katerimi je kar razsajala dobra volja, je slabih 8 kilometrov prehodilo “za keks”. Kot pa se za soliden pohod spodobi, seveda v lovski koči ni manjkalo tudi dobre hrane in jedače – udeleženci so se okrepčali z domačim kuhančkom, podgurskim bogračom, slastnimi – na žaru pečenimi bananami s čokolado in domačim “štrudljom”, po katerem se marsikateremu pohodniku kovca še danes.

V Turističnem in kulturnem društvi se zahvaljujejo za pomoč vsem, ki so kakorkoli prispevali k decembrskim aktivnostim in sporočajo, da bodo tudi prihodnje leto poskrbeli za druženje, če bo le leto zdravo! Vse Podgurce tudi lepo vabijo, da se jim pridružijo – vsaka pomoč je namreč več kot dobrodošla. Sicer pa saj veste – več glav več ve, več rok pa hitrejše delo opravi.
Srečno Podgurci. Imejte se radi in se vidimo!

Turistično in kulturno društvo Podgorje, Janja Gazvoda

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj