sreda, 29 marca, 2023
DomaKronikaFOTO: V Posavju prestregli 56 ilegalcev, priprli tihotapca

FOTO: V Posavju prestregli 56 ilegalcev, priprli tihotapca

Policisti na mejnem prehodu za mednarodni cesti promet Rigonce so se 17.1.2022 odločiti za temeljito mejno kontrolo tovornega vozila Iveco, s katerim se je na vstop v državo pripeljal 32-državljan Hrvaške. V tovornem delu vozila je imel do vrha naložene kartone z zaščitnimi maskami. Nekaj jim ni dalo miru, zato so tovor preložili in pod škatlami, na dnu tovornega prostora, odkrili dva kovinska zabojnika, kjer sta se skrivala moški in ženska. Vse tri so pridržali, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti.

Po zaslišanju zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države je preiskovalni sodnik za 32-letnika odredil pripor. Kombi so zasegli, postopek z državljanoma Turčije so po končanih postopkih na sodišču prevzeli hrvaški policist.

Minuli vikend so policisti na območju Posavja skupaj prijeli 56 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopil državno mejo.

V petek zvečer so nekaj po osmi uri v Veliki Dolini prijeli štiri državljane Afganistana. Kakšno uro kasneje so jih v Brezju pri Veliki Dolini prijeli še trinajst, vsi iz Afganistana (dve družini). V noči iz petka na soboto v Prilipah prijeli državljana Egipta, Afganistana, Maroka in dva državljana Irana. V soboto zvečer do v Brezju pri Veliki Dolini prijeli še štirinajst državljanov Afganistana (družine). V noči na nedeljo so v Podgračenem prijeli državljana Sierra Leone in Bangladeša, v noči na ponedeljek pa še trinajst iz Afganistan (odrasli z otroci).

V petek popoldne so ljubljanski policisti na Barju ustavili dve vozili, ki sta na območju Posavja pobrali več oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo in se po avtocesti odpeljali v notranjost države. Brežiški policisti so o dogajanju obvestili novomeški operativno-komunikacijski center, le-ta pa ljubljanskega. Ljubljanski policisti so vozili prestregli, v postopek so se poleg brežiških policistov vključili še novomeški kriminalisti. Ugotovili so, da sta 20- in 22-letna državljana Hrvaške v vozilu peljala pet državljanov Bangladeša in tri državljane Afganistana. Oba voznika so pridržali in kazensko ovadili, po zaslišanju pa sta ostala v priporu.

V torek zjutraj so sevniški policisti v okolici Blance prijeli pet državljanov Maroka, za katere se je izkazalo, da so mejo prestopili izven
mejnega prehoda. V sredo ponoči so policisti specializirane enote za nadzor državne meje v Slogonskem prijeli štiri državljane Turčije, ki so v Slovenijo prišli nezakonito.

V četrtek popolne so metliški policisti na Jugorju srečali državljana Rusije, ki ni znal pojasniti, kako je prišel v Slovenijo, zato so ga odpeljali na policijsko postajo. Zvečer so v Koritnem brežiški policisti prijeli enajst državljanov Afganistana. Še dva državljana Afganistana in državljana Alžirije so prijeli v Črncu v petek zgodaj zjutraj. Postopki s tujci še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

(foto: PU Nm)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno