FOTO: V Šentjerneju ponosni na Janeza Goriška

0
139

Slovenski skakalni šampion Peter Prevc je v Predsedniški palači iz rok Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje, zlati red za zasluge, ki si ga je prislužil za prispevek k uveljavljanju Slovenije na svetovnem športnem zemljevidu in kot navdih mladim. V Šentjerneju pa so izredno ponosni na častnega občana Šentjerneja, Janeza Goriška, ki ima korenine prav iz šentjernejskega konca.

Srebrni red za zasluge je dobil slovenski gradbeni inženir Janez Gorišek, eden največjih konstruktorjev skakalnic in letalnic na svetu, za inženirski in tehnični prispevek k razvoju skokov in poletov, red za zasluge pa si je prislužila še ekipa trenerjev (Goran Janus, pomočnika Jani Grilc in Nejc Frank, kondicijski trener Matjaž Polak) skakalne reprezentance A za prispevek k vrhunskim dosežkom.

Inženir Gorišek je ob prejemu povedal: »Dvainosemdeset let štejem, od tega sem sedem desetletij posvetil skokom. Nenehno sem ustvarjal, kar mi je dajalo moč za delo. Moja želja je vselej bila, da bi bili Slovenci nekje prvi. V smučarskih poletih smo in za nami je ekipa fantov, ki bodo delo nadaljevali delo.« Častnemu občanu Občine Šentjernej sta, za prejem srebrnega redu, prva čestitala župan Radko Luzar in podžupan Janez Selak.