FOTO: V Šimunih brutalno pretepli Novomeščana

35700
24605

V priljubljenem kampu na otoku Pagu, v Šimunih, se je ta petek zgodil nedopusten napad. Kot smo izvedeli, so varnostniki kampa okoli 21. ure, češ da zaradi preglasne glasbe, pretepli gosta kampa, ki je med drugim že dvanajst let pavšalist v omenjenem kampu.

Izvedeli smo, da ima Novomeščan lastno mobilno hiško tik ob plaži. Skupaj z družbo so bili na obali in se povsem normalno družili kot se na dopustu lahko. V neposredni bližini je tudi lokal s teraso. Novomeško druženje na plaži pa je očitno zmotilo t.i. upravnico kampa. Slednja naj bi do družbe napotila osebo, ki je Dolenjce opozorila naj ugasnejo glasbo. Moški je odšel do omenjene upravnice in vprašal kaj je narobe. Slednja pa ga je odpravila, češ da je moteče. Bilo je še nekaj besed čez Slovence. Na kar je moški dami izrekel kletvico. Slednje se je ustrašila in poklicala na pomoč. Takoj ob njen so bili štirje varnostniki, ki so Novomeščana porinili po stopnicah. Ko se je moški pobral, so ga porinili še enkrat in ga zbrcali.

Napadeni je poklical policijo, ki pa se je lotila Novomeščana kot glavnega krivca. In ga prijavila za kršitev javnega reda in miru, pa čeprav je bila ura komaj 21.00 in ima lokal glasbo vse do 23. ure. V kamp je prišla tudi ekipa nujne zdravstvene pomoči, ki pa je s svojo nestrokovnostjo ugotovila, da ne gre za hujše poškodbe in napadanega Novomeščana ni odpeljala v nadaljnjo oskrbo v bolnišnico. Izkazalo se je, da je Novomeščan utrpel zlom treh reber. V zadarsko bolnišnico so ga odpeljali svojci. Moški je ta ostal vse do danes.

Ko se je vrnil v kamp so ga spet pričakali varnostniki in mu ukazali naj takoj zapusti kamp. Prav tako tudi drugi ljudje, ki so bili na dopustu v njegovi hišici. Napadeni ni bil nikoli konflikta oseba v kampu, kjer se tako gostje kot zaposleni dobro poznajo med seboj.

Ob tem naj še dodamo, da so prav slovenski državljani, takoj po koncu zadnje vojne na Balkanu, poskrbeli za razvoj kampa v Šimunih in da so tudi uredili parcele,  za katere letno plačujejo od 5.000 pa vse do 6.500 evrov letnega pavšala (odvisno od lokacije). Prav v začetku avgusta pa so številni od lastnika kampa prejeli obvestilo, da morajo do 1. januarja prihodnje leto izprazniti parcelo, za kar jim lastniki sicer ponujajo drugo lokacijo in pri selitvi plačajo tudi stroške.

Za konec naj še zapišemo, da ne gre za kakšnega mladeniča, ki si ji dal duška na plaži in se ob tem ni zmenil za ostale, pač pa za zrelo in odgovorno osebo, ki je bila zaradi besednega nesoglasja brutalno napadena. Ob tem moramo še dodati, da nas o dogodku ni obvestil napadeni, pač pa zgroženi turisti v kampu. Z napadenim smo se pogovarjali, ki pa prav tako ni želel publicitete, saj kot je povedal za DolenjskaNews, je bil v Šimunih zadovoljen, pač pa takšnega nasilnega pristopa do turista in plačnika storitev, ki jih plačuje, preprosto ne moreš spregledati.

Prilagamo še dopis, ki so ga prejeli nekateri lastniki mobilnih hišic:

Spoštovani,

najprej bi se vam želeli zahvalili za vaše zaupanje, ki ste nam ga izkazali s preživljanjem dopustniških dni v kampu Šimuni. Veseli smo, da smo postali vaš drugi dom, kraj, kamor radi prihajate na poletni oddih.

V letošnjem letu smo sprejeli petletni razvoji načrt kampa Šimuni. V skladu z njim smo si za leto 2018, med drugim, zadali, da bomo zgradili nov pas nadstandardnih Delux parcel. Z njimi želimo doseči načrtovane cilje in našim gostom ponuditi nadstandardno možnost bivanja v kampu. Kontinuirano delo in vlaganje v razvoj so poti, po katerih želimo iti, to pa zahteva določene spremembe.

Te spremembe so povezane tudi z  vašo bivalno enoto na zakupljeni parceli. Z velikim obžalovanjem vam sporočamo, da vašo pogodbo o zakupu parcele ne bomo mogli obnoviti v letu 2018. Prosimo vas, da svojo mobilno hiško, prikolico in/ali ostalo imetje, ki se nahaja na parceli, odmaknete do 31. 12. 2017. Tako nam boste omogočili, da bomo lahko v načrtovanem obdobju pričeli s predvidenimi deli.

V kolikor vam to predstavlja kakršno koli težavo, nam prosim sporočite in vam bomo priskočili na pomoč (pospravljanje parcele, odmik bivalnih enot na za to predvideno mesto – deponijo). O tem nas prosim obvestite na email naslov: ivona.marzic@camping-simuni.hr ali po pošti na naslov: Kamp Šimuni, N/R Ivona Maržić, Šimuni 106, 23251 Kolan, najkasneje do 1. 12. 2017.

Prosimo vas, da upoštevate zgoraj navedeni rok, sicer bomo vašo bivalno enoto primorani prestaviti sami. V kolikor tega ne boste naredili do najkasneje 1. 1. 2018, vam bomo, po zaključku pogodbe o zakupu parcele, vašo bivalno enoto prestavili sami in vam to tudi zaračunali.

V upanju, da boste lahko z razumevanjem pristopili k našemu novemu razvojnemu načrtu, se vam za sodelovanje že vnaprej najlepše zahvaljujemo. 

Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila smo vam na razpolago. 

Lepo vas pozdravljamo.         Ivona Maržič Sobotnjak, direktor

Šimuni, 28. 7. 2018

 

35700 KOMENTARJI

 1. groza.. in po tem pismo sodec,mislim
  kot da so”komaj cakali” na prepir s to osebo da nebi imeli se dodatnih problem pri odstranjevanju le te hiske.. Kdaj se je zgodil napad? hocem
  reci,kot da je vse to bilo nacrtovano..
  bolano in grozno..

 2. Verjetno ga niso brez veze.Danes sem videl v okolici Izole frajerje iz pule v polnoletnem golfu na plaži z najmanj 2000 wati glasbe do fula. 200 metrov levo in desno se ni dalo kopat. Mangupi so pa sedeli ob stari golf petki kot ribiči poleg plovca in čakali. Nihče nima pravice terorizirat in posiljevat ljudi z svojo glasbo. Tak,da hm…….

 3. “Hm..Po mojem so poslusali Hajnija Wernerja ali Mozarta.
  Muska je bila malo prevec naglas. Upravnica je zatezila naj stisajo. Fantje so pili malinov sok. Najbolj gajsten je sel do upravnice z namenom da uredi zadevo na 4 oci. Upravnica se je odlocila,da ne podeli crnih pik. Ampak takoj poklicala okrepitev….Zdaj imam prizor v glavi iz filma ” Ko to tamo peva”…Upravnica pravi..da bo zvala sinove…Gost kampa se ji nasmeji in ji da kompliment…Pol pa se pa upravnica zadere…Deco..deco..deco…deco….Pridejo 4 pritlikavci…Gost kampa je padel sam po stopnicah.”
  Cimprejsnje okrevanje poskodovanemu gostu.

 4. Kaj mislite, da imate svoj vikend na morju, če plačate tisti kos preobljudene smrdljive zemlje več tisoč evrov? 1, 2, 3 in ven leti. Če ne bo dobil delno povrnjenega pavšala, bodo dvojno zaslužili.

 5. Evo vam Hrvate, serejo na vaš denar in na vse Slovence, ki jim ga tako radi noste. Cigan je cigan, pa naj živi pod mostom al pa v rostfraj hotelu. Če bi oni vejdl kako se res služi dnar, bi bla ta “lipa njihova” lahko res kej vredna, tako pa …Sranje na žalost!

 6. …ja…sigurn je hotel rešit spor na “miren in kulturen”način…vsaka zgodba ima dve plati in tu (se upam it stavit),da je bil model vinjen in mnogo pameten,zato je pa prišlo do incidenta….

 7. A ste vi resni? Kakšna sramota da objavljate članek s tako pomanjklivimi in lažnimi informacijami! Zakaj pa ne preverite še druge plati, recimo kolikokrat so jih prosili, da se umirijo ali napišete koliko je napihala ta tako odgovorna oseba tisti večer?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj