petek, 17 maja, 2024
DomaKronikaFOTO: V Šmarjeti 'napihal,' domov po orožje in streljal na policista!

FOTO: V Šmarjeti ‘napihal,’ domov po orožje in streljal na policista!

Izvedeli smo, da se je na območju Šmarjete (občina Šmarješke Toplice) zgodilo streljanje. Po naših neuradnih informacijah naj bi se incident zgodil med postopkom, okoli 14. ure.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, je bila v streljanju poškodovana policistka. Kriminalisti so moškega, ki je s kraja pobegnil, kasneje našli. Zaradi hudih poškodb so ga prepeljali v bolnišnico.

Izjavo za javnost sta podala v. d. generalnega direktorja Policije Senad Jušić in Andrej Zbašnik, pomočnik direktorja PU Novo mesto. Jušić je dejal, da je danes žalosten dan za Slovensko policijo, ki dokazuje, kako nevaren je poklic policista. Povedal je, da je že obiskal policista in policistko, ki sta bila napadena. Slednja je utrpela poškodbo desne rame, obema pa bodo nudili psihološko pomoč.

Zbašnik je pojasnil, da sta policista okoli 14. ure izvajala kontrolo cestnega prometa v Šmarjeti. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta ustavila 62-letnega voznika. Odredila sta mu test alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Moškemu sta odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo. Pijani voznik si je nato uredil prevoz domov. Okoli pol ure kasneje se je moški vrnil na kraj, kjer sta policista še naprej izvajala kontrolo prometa. Stopil je iz vozila, segel na zadnji sedež po orožju in začel streljati. Policistko je pri tem ranil v ramo, policist pa v dogodku ni bil poškodovan. Zbašnik je povedal, da so na policijskem vozilu našli več kot 10 sledi strelov, policista pa nista uporabila strelnega orožja.

10 minut kasneje so bili nato policisti obveščeni, da se je storilec doma sam poškodoval s strelnim orožjem. Prepeljan je bil v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje pa za zdaj ni znano.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je policistko in policista “izredna prisebnost in usposobljenost rešila gotove smrti”. “Žal pa smo ponovno videli, kako nevaren je poklic policista in kako krhka je lahko naša varnost.” 

Obema policistoma je minister čestital za prisebnost in pogum, hkrati pa jima je zaželel hitro okrevanje. “Kljub žalostnemu dnevu je bila tokrat sreča na strani slovenske policije! Srečno in varno pri opravljanju vaših zahtevnih nalog,” je še zapisal.

Spomnimo, februarja lani so le streljaj od današnje lokacije posredovale specialne policijske enote s pogajalcem, ko je priletni moški grozil z orožjem. A takrat se je k sreči vse končalo brez poškodovanih.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča