FOTO: V Žabjaku strel v vozilo v katerem je bil otrok!

2
10026

Že pred leti sem se odločil, da ne bom pisal o ciganih. In res, o njih ne pišem. Ker slednje z izročilom, če ga imajo, spoštujem. Pišem pa o pripadnikih etnične skupnosti, državljanih Slovenije, ki živijo na na JV Slovenije in kjer tega oz. kakršnegakoli kulturnega izročila ne zaznaš in kjer večina mladih pripadnikov omenjene etnične skupnosti ne dela nič oz. se ukvarja samo s kriminalom. Ja, s kriminalom. Nič nisem narobe napisal. Se pa iskreno opravičujem najmanj trem ljudem, pripadnikom etnične skupnosti, ki so se k sreči temu nekako uspeli izogniti, čeprav vem, da ni enostavno, še sploh ker moraš živeti v istem naselju oz. je bolje, da se ne izseliš.

Sprašujem pa se, koliko časa bo Ljubljana slednje še  dopuščala? Verjetno vse dokler bomo člani t.i. evropske družine, beri unije in ko se bodo sredstva za t.i. integracije omenjenih zlivale v Slovenijo, pa čeprav napredka ni nobenega.

Ljudje, ki svoje delo opravljamo v osrčju dolenjskih gričev in delovno migriramo v Ljubljano, smo ob teh dogodkih zaskrbljeni in ne nestrpni. Ko pa prideš na delo v Ljubljano te nekateri sodelavci, pa še kakšna organizacija, glede grdo in te označuje za nestrpnega skoraj za modela z ‘brkicami’. What?

Kakor koli že, lahko še enkrat zapišem, brez nestrpnosti, ampak z realnim pogledom in spremljanjem dogodkov na JV Slovenije v zadnjih dobrih 25. letih, da je od 80 do 90 odstotkov dnevnih poročil novomeške Policijske uprave, s tem, da jih še enkrat toliko manjka oz. niso vsi dogodki zavedni v poročilih, iz znanega naslova, ki pripada vedno ogroženim, nedelovnim in z našim denarjem finančno podprtim prebivalcem okolice Novega mesta, Šentjerneja, Semiča, Krškega in še kje. Ja, to je res. Morda je kdaj kakšen odstotek več na strani t.i. ‘civilov’, sicer pa drži.

Prav tako se določene državne institucije še vedno niso podvizale pri reševanju t.i. problema in raziskovanju določenega premoženja posameznikov te skupnosti. Slednje spet bolj opazimo pri nas, na tako imenovani periferiji Ljubljane. Kako ima lahko nekdo, ki živi v baraki in brez enega delovnega dne, vozilo v vrednosti za več 10.000€ oz. je lahko samo 5.000€.  Spet sem nestrpen, verjetno s socialno pomočjo in vsemi drugimi dodatki igrajo tudi igre na srečo in so to osvojili. Šalo, ki ni šala, pustimo.

Večina vozil omenjene vrednosti ni napisana na voznika, za slednje spet vedo pristojen službe v Sloveniji, ki bi to, glede na to, da gre za službe, ki jih plačujemo davkoplačevalci, lahko preverile in ukrepale. Slednje prav tako ne preverjajo njihovo premoženje v nepremičninah. Dolenjsko poznam, ampak nihče od pripadnikov etnične skupnosti, tudi če ima prijavljen espe, ni bil nikoli tako uspešen, da ima v t.i. lasti kar nekaj nepremičnin, vrednih več 10 oz. 100-tisoč evrov.

Ob tem naj zapišem, da letos biznisa z jurčki ni. Ampak se je v zgodnjih poletnih mesecih, po mojih informacijah, uradni bi znali povedati še kaj več, ampak ne bodo, odprla nova dejavnost. Gozd prinaša veliko, pa čeprav nisi lastnik. So se pa nekdanje gozdne poti za opazovanje zidanic, spremenile v donosno, nekakšno ‘evropsko pot.’

Res ne vem, kam pelje ta kvazi toleranca, demokracija strpnosti, farbanje javnosti, kdo je kdo. Vse kar naj bi bilo uradnega in ki ima roko nad nami je šlo v maloro. Zakaj? Cekinčki oz. konkretni cekini z EU so verjetno blagor sistemu. Ampak to so tudi naši cekini, ker tudi mi vplačujemo v to malho. Seveda ne vsi, ker oni so pa, ne vem kaj. Ampak vem, da so državljani Slovenije.

In na koncu mojih pisanih čreves, še ena, ki bi lahko zaskrbela tudi lokalno oz. občinsko oblast.  Tudi slednja je pri tem zelo tiha, pretiha.

Zadnji demokratični preblisk slovenske demokracije in tolerance se je zgodil v sredo zvečer, okoli 19.30 ure, na cesti čez t.i. ’eminentno, zaščiteno’ sosesko. Oče z otrokom v avtu. Strel v vozilo! K sreči nižje in ni bilo poškodovanih, razen vozila. Če bi se kaj podobnega zgodilo v Ljubljani, bi najverjetneje angažirali malo morje ljudi, ker pa je to folklora Dolenjske in Žabjaka, pa tega ni. Pa čeprav vemo, da je policija bila obveščena. Ta je imela še pred tem, zgodaj popoldne v omenjenem naselju racijo. Kljub vsemu pa orožja v tem naselju ne manjka. K sreči ni bil nihče poškodovan v streljanju na vozilo. Ampak nas zanima, kdo bo pokril nastalo škodo na vozilu? Je morda za slednje kakšen t.i. fond, ki pokriva nastalo škodo, ki so jo utrpeli davkoplačevalci, ki so se vozili na  t.i. državni cesti čez Žabjak, ki je v Mestni občini Novo mesto?

Sprenevedanje in toleranca sta šli po gobe, ki jih je letos malo. Eno pa je, da imamo samo na območju novomeške občine zaposlenih vse več tujcev, po drugi strani pa domače mlade in zdrave ljudi, ki delajo večinoma v ‘nočni izmeni.’ Ampak v teh ‘podjetjih,’ ki to niso in ne plačajo davka oz. jim mi in še delavci iz tujine, ki delajo pri nas, po zakonskih določilih nudimo finančno podporo.

Seveda v tem zapisu si zaslužijo brco v rit tudi vsi ostali slovenski državljani, ki so prisesani na davkoplačevalski denar in se jim ne da delati, vsaj uradno, po zakonih.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj