sobota, 18 maja, 2024
DomaLokalnoFOTO: V zimi sesedli poleti spet stoji

FOTO: V zimi sesedli poleti spet stoji

Verjetno se spomnite 23. januarja, ko se je pod težo snega in tudi predhodnega neogrevanja sesedel 26 metrov visok balon Olimpijskega centra v novomeški Češči vasi oz. na velodromu.

Mestna občina Novo mesto ima omenjeno streho v najemu. In če je še pred dnevi omenjeni objekt v nalivih zalila še voda, pa je zdaj balon spet ‘napihnjen’ oz. postavljen. Mestna občina Novo mesto si je v sodelovanju z upraviteljem objekta (Zavod Novo mesto) in lastnikom strehe (podjetje Duol), po potrditvi škode s strani zavarovalnice, prizadevala za čimprejšnjo postavitev nove strehe, dela pa so se tako zaključila v predvidenem času.

Zgodovina:

Projekt obnove velodroma je bil razdeljen na tri faze, ki so obsegale izgradnjo nosilne konstrukcije za pokritje, pokritje s posebno napihljivo membrano in postavitev opreme za posamezne športne panoge. Izgradnja nosilne konstrukcije se je začela 10. oktobra 2017 in je stala milijon evrov brez DDV. Druga faza je bila ocenjena na milijon evrov brez DDV, tretja pa na okrog 700 tisoč evrov brez DDV. Glavnino sredstev je krila Mestna občina Novo mesto, pridobila pa je tudi 448 tisoč evrov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter 67 tisoč evrov Fundacije za šport.

(foto: Maja)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča