četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Vanessa Gole srebrna na Pokalu Komende

FOTO: Vanessa Gole srebrna na Pokalu Komende

Komenda je gostila 6. mednarodni pokal v judu. Na tekmovanju je nastopilo 446 judoistov iz BiH, Moldavije in Slovenije. 29 slovenskih klubov. Na tekmovanju so odlično nastopili trije judoisti novomeškega Športnega društva Bushido.

V starostni kategoriji mlajših kadetov do 66 kg sta nastopila Aleš Krevs in Vuk Aristovul Zmijanac. Aleš Krevs je v prvem dvoboju gladko premagala Nejca Kuglerja iz Celja. V nadaljevanju se je pomeril z Luko Suvajacem iz BiH. Po dobrih pol minute borbe je Krevs odločno napadel Suvajaca z nožno tehniko. Suvajac je poizkusil s proti metom. Ko bi mu že skoraj uspelo je kontrolo prevzel Aleš Krevs in ga vrgel na hrbet. Sodnik pa je met ocenil zgolj z wazarijem. V nadaljevanju je Krevs kontroliral dvoboj vendar pa neprevidno izstopil iz borilnega prostora in prejel kazen. Dobrih 10 sekund pred koncem je Bošnjaku uspelo izenačiti. V podaljšku pa je Krevs, ki je imel že dve kazni, moral aktivneje napasti, kar je nasprotnik izkoristil in izvedel proti met. V dvoboju za 3. Mesto se je Krevs pomeril z domačinom Luko Žagarjem in ga gladko premagal.

Vuk Aristovul Zmijanac je v prvem kolu premagal Žigo Hvaliča iz Nove Gorice nato pa po zelo izenačeni borbi izgubil proti Jakliču iz Šiške. Za 3. mesto se je Vuk pomeril s Kuglerjem. Vuk je dobro kontroliral nasprotnikov prijem in po polovici dvoboja izvedel lep met soto makikomi in nato nasprotnika prijel še v končni prijem.

Zadnja je na tatami stopila Vanessa Gole. Nastopila je v kategoriji višje, kot pred enim tednom na državnem prvenstvu. Očitno je bila to dobra odločitev, saj je Vanessa prva dva dvoboja gladko dobila. V prvem nastopu proti Ljubljančanki Sari Pepel je Vanesa na parterju izvedla vzvod in nasprotnico prisilila v predajo. V drugem dvoboju proti Juliji Partljič pa je Vanesa težje prišla do zmage. Po izenačenem dvoboju je minuto pred koncem nasprotnica izvedla slabši napad, ki ga je Vanessa izkoristila in jo potisnila na tla. Takoj nato je nadaljevala z borbo na parterju in izvedla končni prijem. V finalnem dvoboju se je pomerila z Mariborčanko Mašo Završnik. V izenačenem dvoboju sta nasprotnici izmenjaje napadali. Vanesa je veliko poizkušala tudi na parterju. Po izteku regularnega časa si ni nobena tekmovalka pridobila prednosti. V dvoboju za zlato točko je Vanessa še trikrat poizkusila s protimetom, vendar ji je vsakič malenkost zmanjkalo, da bi nasprotnico vrgla. Nato pa je nasprotnica Vanesso prijela globoko preko hrbta in izvedla met sumi gaeshi, ki ga je sodni ocenil z wazarijem, kar je bilo dovolj za zmago. (Metod Jerman)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča