FOTO: Vaša buča in nag. igra Supernova Qlandia Nm in KK

0
680
Filip in Lovro

Noč čarovnic očitno je in bo. Pač živimo v času… A, v naših krajih, pod Gorjanci, so že od nekdaj pridni kmečki ljudje konec oktobra obeležili kot praznik letine in s tem tudi začetek kmetovega zasluženega počitka. Buče, cele, ali izrezljane, so že več desetletji stalnica v vaseh in to še pred tem, ko smo marketinško prevzeli noč dam z metlami.

Sicer pa Halloween oziroma noč čarovnic je star keltski običaj, imenovan Samhain. Na Samhain so ljudje nekoč praznovali konec žetve, bil je nekakšno keltsko novo leto.  Halloween je okrajšavo za »All Hallow’s Eve« oziroma »Hallow Eve« (večer vseh svetih oziroma večer pred vsemi svetimi).  Na ta dan so pridelke shranili za prihajajočo zimo. Verjeli so, da se 31. oktobra meje med živimi in mrtvimi razdrejo. Mrtvi naj bi med žive prinašali težave, bolezen … Zato so na noč čarovnic zakurili kresove in vanje metali kosti živine. Da bi pregnali zle duhove, so si nadeli tudi maske.

In ker vas je veliko zelo ustvarjalnih Vas SUPERNOVA QLANDIA Novo mesto in SUPERNOVA QLANDIA Krško vabita k sodelovanju v nagradni igri in se potegujte za bogate nagrade vse do prihodnjega petka (6. novembra), izpolnite obrazec s svojimi podatki in jih pustite v buči. V petek bo komisija izvedla izbor naj 3 buč in podelila:

1. Nagrada: darilna kartica Supernova v vrednosti 100,00 €
2. Nagrada: darilna kartica Supernova  v vrednosti 50,00 €
3. Nagrada: darilna kartica Supernova v vrednosti 30,00 €

Več o sodelovanju oz. pravila – TUKAJ. 

In še nekaj fotografij, ki ste nam jih poslali. Buče lahko ‘prilimate’ FB DolenjskaNews, ali pa jih pošljete na novice@dolenjskanews.com . Hvala. 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj