petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Vaščani Hudenj pospravili nesnago, ker jim je mar za vas

FOTO: Vaščani Hudenj pospravili nesnago, ker jim je mar za vas

V torek so vaščani Hudenj organizirano pristopili k odvozu smeti od romskega naselja proti Hudenjam. O slednjem so se dogovorili s Komunalo NM in Občino Škocjan. Odpeljanih je bilo več kontejnerjev raznih odpadkov. Prisoten je bil tudi redar in policist.

Kmalu po lokalnih volitvah so se vaščani odločili, da bomo pristopili k takšnim akcijam. Več let so opozarjali razne institucije, podajali prijave, ki pa niso naredile nič glede reševanja nesnage. V vasi imajo tudi svojega občinskega svetnika, Janeza Lekšeta, ki je tudi predsednik Odbora za okolje in prostor. Takoj je stekla komunikacija in občina je obljubila prevoz, vaščani pa so zavihali rokave. V bodoče bo še več takšnih akcij. V kratkem času se bo sodelovanje nadaljevalo pri pospravljanju in čiščenju grmovja ob cesti.

Le s sodelovanjem med vsemi deležniki bomo lahko pokazali rezultate. Vaščani pa smo sklenili, da se zberemo vsako zadnjo soboto v mesecu in pregledamo kaj je za postoriti in izboljšati v vasi in okolici, so še sporočili zagnani in skrbni vaščani Hudenj.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča