četrtek, 18 julija, 2024
DomaLokalnoFOTO: VDC Nm pripravil čudovit dan

FOTO: VDC Nm pripravil čudovit dan

VDC Novo mesto je danes (20. aprila 2022) organiziral lokalne igre SOS-MATP. MATP je uradno potrjen športni program Specialne olimpijade. Namenjen je osebam z najtežjimi motnjami v duševnem in gibalnem razvoju. Da bi lahko uspešno sodelovali v športnih aktivnosti potrebujejo sodelujoči tekmovalci prilagojeno športno vadbo, prilagoditve opreme, rekvizitov, pravil. Pri sami izvedbi aktivnosti pa jim lahko pomaga spremljevalec (trener).

MATP program sodelujočim omogoča, da se vključijo v sistem treningov in tekmovanj, da razvijajo motorične in socialne spretnosti, pokažejo svoje dosežke na tekmovanjih MATP, doživijo uspeh, da so opaženi in pohvaljeni za svoj trud, da razvijajo pozitivno samopodobo, da so športniki.

VDC Novo mesto je že večkrat bil organizator MATP iger. Na 8 tekmovalnih postajah so se preizkusili športniki iz 5 ekip: VDC Zasavje, VDC Krško – Leskovec, OŠ Dragotin Kette in dve skupini VDC Novo mesto. Skupno je tekmovalo 31 tekmovalcev, ki so s pomočjo 13 spremljevalcev pogumno in uspešno premagovali zadane naloge. Namen iger je poleg tekmovalnosti tudi zabava, veselo druženje in srečanje v živo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča