FOTO: Veleposlanica bo vesela povabil na Dolenjsko

FOTO: Veleposlanica bo vesela povabil na Dolenjsko

-
0 76

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je 8. junija 2016 na rotovžu sprejel veleposlanico Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Sophie Honey.

Veleposlanica Sophie Honey, ki je na čelu britanskega veleposlaništva v Sloveniji od marca 2015, je Novo mesto obiskala prvič. V okviru obiska si je ogledala tovarno zdravil Krka ter se na dogodku v organizaciji Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine in Britansko-slovenske gospodarske zbornice srečala z dolenjskimi gospodarstveniki. Po kratkem ogledu mestnega jedra jo je na rotovžu sprejel župan Gregor Macedoni, ki ji je predstavil zgodovino in glavne značilnosti občine ter nekaj ključnih prihodnjih projektov v občini. Veleposlanica je poudarila, da iz Novega mesta odhaja z zelo pozitivnimi vtisi in se strinjala z županom, da Slovenija ni zgolj Ljubljana. Kot je dejala, bo vesela vabil na prireditve na Dolenjskem, pri čemer je župan med drugim izpostavil izvirne predstave Anton Podbevšek teatra.

FOTO: Veleposlanica bo vesela povabil na Dolenjsko

Veleposlanico je na obisku pri županu spremljala Andreja Anžur Černič, direktorica Zavoda MEPI – Mednarodno priznanje za mlade, ki je županu predstavila omenjeni program. Program MEPI je ime za Priznanje vojvode Edinburškega, ki ga je leta 1956 ustanovil mož britanske kraljice Elizabete II., princ Filip. Program mlade med 14. in 25 letom spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, s poudarkom na odkrivanju  in usmerjanju potencialov. Župan je zagotovil, da MEPI ima podpro lokalne skupnost in obljubil, da bo s programom seznanil osnovne in srednje šole občini.