FOTO: VIDEO S- Factor na OŠ Dragotina Ketteja Nm

FOTO: VIDEO S- Factor na OŠ Dragotina Ketteja Nm

-
0 237

OŠ Dragotina Ketteja Nm se je že tretjič  pridružila mednarodnemu projektu Video S-factor. Ta projekt  promovira inkluzijo mladih oseb s posebnimi potrebami skozi izdelovanje in prikazovanje filmov.

Ustvarili smo video z naslovom Ujemi sončni žarek, ki se je pridružil 15-im videom, ki prihajajo iz 5-ih držav (Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Slovenije). Tema letošnjega ustvarjanja je bilo sonce.

8. maja 2019 se je začelo glasovanje za vse objavljene videe. Zato vabimo vse, da si jih ogledate in glasujete za tistega, ki vam je najbolj všeč. Predvsem pa si želimo, da širite glas o projektu dalje in uživate v ogledu!

Dostop do glasovanja je tukaj:

Prva stran

 

10. maja so imeli na OŠ Dragotina Ketteja glasovalno prireditev. Njen namen je bil, da s pomočjo komisije odraslih ter komisije učencev pogledamo videe ter izberemo najboljše. Po ogledu vseh videov sta obe komisiji podali svoje glasove, na podlagi katerih smo izbrali najboljše filmčke letošnjega projekta po naši oceni. V Semiču pa nas čaka še finalna prireditev za Video S-factor, kjer se bodo glasovi vseh glasovanj združili in razglasili zmagovalci!

Video naše šole z naslovom Ujemi sončni žarek je nastajal skozi nekaj mesecev. Učenci so se veselili ustvarjanja in zelo zavzeto sodelovali v vseh aktivnostih in skupaj z mentorji kar nekaj mesecev dihali za ta projekt, v katerem so glasbeno, likovno, plesno, dramsko  in filmsko ustvarjali.

V avtorski skladbi učiteljice Darinke Pirc škrat Gorjanček otrokom pripoveduje, da lahko ujameš sončne žarke tudi na oblačen in žalosten dan. Lahko jih najdeš v očeh, prijateljih, objemu, toplih dlaneh. Ker je sodelovanje in prijateljstvo z drugimi zelo pomembno, smo se povezali z dvema šolama. Otroški pevski zbor OŠ Šmihel nam je pomagal zapeti pesmico, dijaki Ekonomske šole Novo mesto, smer medijski tehnik pa so nam priskočili na pomoč pri snemanju in montaži videa. Pri snemanju so se naši učenci preizkusili v vlogah igralcev, a tudi sodelovali z idejami pri režiji videa.

Tovrstni projekti bogatijo naše okolje in z njimi svet zagotovo postane bolj sončen, svetlejši in prijazen. (Jasna Banovec)