FOTO: Vinska klet Colnar in drugi na sejmu Natour

0
1193

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je začel sejem Natour-Alpe Adria. Na sejmu se na zanimiv način predstavljajo tudi Dolenjci, in sicer z  »Zgodbami novomeških razglednic,« s poudarkom na enem največjih letošnjih projektov, ki ga podpira tudi Ministrstvo za kulturo, Jantarno leto 2017, katerega nosilec je Dolenjski muzej.

Predstavil se je tudi »Naj gostinec 2017« na območju Dolenjske, Bele krajine in Kočevsko-Ribniške. Ta laskavi naziv je prejela Restavracija in bar Boheja iz Novega mesta, predstavlja se tudi Hotel Dolenj’c, pa odlična destilarna in čokoladnica Berryshka in Vinska klet Colnar z vrhunskimi vini.

Janez Colnar ml. je predstavil družinsko vinogradništvo, saj obdelujejo okoli 40-tisoč trt in grozdje predelajo v vino. Colnarjevi so poznani po našem posebnežu, cvičku, za katerega so že dvakrat prejeli naziv Kralj cvička. Konec minulega leta pa je njihov cviček postal kot prvo županovo vino Mestne občine Novo mesto.

Poleg paradnega cvička pa Colnarjevi zadnji dve leti približno polovico pridelanega grozdja predelajo v sortna vina: laški rizling, beli pinot, rose, modra frankinja, kraljevina. Pred dnevi pa so polnili tudi prvo lastno penino. Če boste obiskali Colnarjevi v njihovi vinski kleti na Trški gori boste poleg odlične vinske kapljice, navdušeni tudi nad domačo kulinariko. Hrano, ki jo postrežejo vsem , ki radi razvajate svoje brbončice, pridelajo doma.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj