sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeFOTO: Visoko morje, v četrtek jasnitev in toplo

FOTO: Visoko morje, v četrtek jasnitev in toplo

Novembra večkrat doživimo kombinacijo ciklona, južnega vetra in prazne lune, slednje je v večernih urah poskrbelo za visoko plimovanje morja na slovenski obali. Tudi noč bo oblačna s padavinami. Ker bo ozračje nestabilno, bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije nastajale nevihte z nalivi, ki lahko pripeljejo do močnejšega porasta in razlivanja manjših rek in hudournikov. Padavinski pas hladne fronte se bo nato pomikal čez osrednjo Slovenijo in proti jutru že precej oslabljen dosegel tudi Štajersko in Prekmurje.

Kljub oblakom in dežju nas zjutraj ne bo zeblo. V večjem delu Slovenije bodo temperature okoli 10 st. C. Še za dve stopinji topleje bo na Primorskem, hladneje pa na Gorenjskem, kjer bo okoli 8 st. C.
Dopoldne bodo padavine postopno ponehale. V večjem delu Slovenije se bo zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo ob gorskih pregradah zahodne Slovenije, kjer lahko tudi popoldne še pade kakšna kaplja dežja.

Popoldne se bo spet okrepil JZ veter, ki nam bo prinesel zelo visoke temperature za začetek novembra. Na vzhodu bo okoli 17 stopinj, še za stopinjo topleje bo ob morju. Drugod bo od 10 do 15 st. C.

V visokogorju Julijskih Alp bodo padavine najobilnejše in lahko do jutra nad nadmorsko višino 2100 metrov lokalno zapade okoli pol metra metra snega. Nižje bo snega le za vzorec, saj se bo sneg pogosto mešal z dežjem.

Petek bo na Primorskem sončen s šibko burjo, drugod bo oblačno, dopoldne bo marsikje tudi megleno. Podobno bo tudi v soboto. Dopoldne bo predvsem v osrednji in JV Sloveniji prehodno rahlo deževalo, popoldne pa bo večinoma suho. V nedeljo se bo krepil temperaturni obrat. Na Primorskem in v višjih legah bo sončno, po nižinah pa bo veliko megle, ki se bo ponekod lahko zadrževala tudi večji del dneva. (Rok Nosan)

(foto: Erika Lovrenčič)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča