FOTO: Vreme dela

0
80

Ni lepšega kot sončni konec tedna. In tako bo tudi nedelja obsijana. Res da v začetku z nekaj oblačne koprene, ampak sonca ne manjkalo in tudi toplo bo.

Ponoči bo k nam v nižjih plasteh ozračja pronical nekoliko bolj vlažen zrak. Pričakujemo več oblačnosti, ki bo gostejša na območju severovzhodne Slovenije. V precej sončno nedeljo se boste zbudili Primorci in Notranjci, medtem ko bodo drugod na nebu prevladovali oblaki. In prav povečana oblačnost bo preprečila izrazitejše ohlajanje. V večjem delu Slovenije, vključno s Primorsko, bodo temperature med 6 in 8 st. C, hladneje bo v alpskih dolinah, pa tudi po mraziščih južne Slovenije, kjer bo nekaj stopinj nad ničlo.

Nedelja bo Primorski prinesla obilo sonca. Oblakov skorajda ne bo. V notranjosti bo tudi čez dan občasno na nebu nekaj več oblačnosti, vendar padavin ne pričakujemo. Čaka nas še eno toplo popoldne. Najtopleje, okoli 23 st. C, bo na Goriškem. Prav veliko ne boste zaostajali niti v osrednji Sloveniji in na JV Slovenije. Malo pod dvajsetico se bo živo srebro ustavilo na Štajerskem, v Pomurju, pa tudi ob morju.

Ponedeljek bo najtoplejši dan prihodnjega tedna. Ob jugozahodnem vetru se bo ogrelo do 25 st. C. Čez dan rasla kopasta oblačnost in proti večeru so v severni Sloveniji že možne prve nevihte. V torek nas ob prehodu hladne fronte čakajo padavine. Vmes bodo lahko tudi nevihte. Veter se bo obrnil na SV smer. Ohladilo se bo, saj bo čez dan le malo nad 10 stopinj. Več sivine kot modrine bo na nebu tudi v sredo in četrtek, petek pa po trenutnih izgledih spet prinaša padavine in ohladitev.