FOTO: Vrhunski uspeh Naje in Vida v Makedoniji

FOTO: Vrhunski uspeh Naje in Vida v Makedoniji

-
0 59

Sezona Evropskih ECA pokalov v spustu se je začela v Skopju. Natančneje na reki Trski v prekrasnem kanjonu Matka. Tekmovanja se je udeležilo 70 tekmovalcev iz 9 držav, ki so se pomerili v sprintu na divjih vodah in sicer na 350m dolgi progi. To je bila dobra preizkušnja pred letošnjim Evropskim prvenstvom za mladince in mlajše člane (U23), ki bo avgust letos na istem prizorišču Tekmovanja sta se udeležila dva člana Kajak kanu kluba Čatež – Naja Pinterič, ki je bila najmlajša udeležena in Vid Oštrbenk, ki sicer tekmuje še v mladinski konkurenci. Oba sta na reki Treski ne tekmovala v odprti konkurenci.

V zelo močni konkurenci je Vid Oštrbenk osvojil odlično drugo mesto. Zaradi manjše napake v spodnjem delu, mu je za prvo mesto zmanjkalo 15 stotink. Prvo mesto je osvojil Sreten Bilič, srbski reprezentant. Tretji pa je bil reprezentant BIH Darko Savič. Naja Pinterič je osvojila peto mesto.

Ob ECA pokalu pa so organizatorji izvedli tudi jubilejni 50. Ikas slalom, tako imenovani Ilindenski slalom. Tako so v soboto na istem delu postavili tudi progo za slalom in izpeljali kvalifikacije. Naja in Vid sta se uvrstila v nadaljevanje slalomske tekme, ki je bilo v nedeljo. Krasno nedeljsko sončno vreme in 23 stopinj je na tribune privabilo ogromno gledalcev, ki so bučno navijali za najboljše kajakaše in kajakašice iz devetih držav. V polfinalni vožnji sta se oba uvrstila v finale. Vid kot prvi in Naja kot druga in napovedal boj za najvišja mesta. Naja Pinterič je kljub svoji mladosti preudarno izpeljala progo brez večjih napak in osvojil odlično tretje mesto. Vid Oštrbenk, je klub napaki v predznanjih vratih osvojil prvo mesto in premagal drugouvrščenega za 3,33 sekunde.

Oba tekmovalca sedaj čaka drugo tekma ECA pokala,ki bo naslednji vikend na reki Kolpi v Osilnici in nato še tretja tekma ECA pokala, ki bo v Banja Luki na reki Vrbas.

(Tekst&foto: Mitja Oštrbenk, KKK Čatež)