petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Würthovi trgovci razkrinkali prevarante

FOTO: Würthovi trgovci razkrinkali prevarante

Opozorilo trgovcem pred nepridipravi, saj slednji za dosego svojega cilja izbirajo razne načine. In če se jim je enkrat izšlo, se jim tokrat v novomeški trgovini Würth, ni.

Organizirana skupina, ki je pred tedni z lažno identifikacijo že iz Würthove poslovalnice v Ljubljani odpeljala blago v vrednosti skoraj 7.000€, je danes na enak način poskušala odpeljati blago v vrednosti za več kot 5.600€ iz novomeške poslovalnice Würth, kjer so jih pripravljeni pričakali trgovci ter jim s pomočjo policistov in kriminalistov PU Nm preprečili “nakup”.

In kako so se nepridipravi lotili nakupa: dan pred tem so poklicali v trgovino, se predstavili kot predstavniki določenega podjetja in prosili za navodila, kako kot novi kupec opraviti večji nakup. Izbrano podjetje, ki so ga nepridipravi zlorabili, ima odlično bonitetno oceno in je  redni plačnik (preverjeno s strani finančnega oddelka), zato trgovinska firma ni imela nikakršnih zadržkov izdati blago z odlogom plačila. A zaposlenim v trgovini je bil napovedani nakup sumljiv, zato so poiskali kontakt in poklicala na sedež podjetja, za katerega so se ‘kupci’ izdajali in ga poskusili zlorabiti. V podjetju so na vprašanje trgovcev, če je njihovo naročilo realno, slednje zanikali. Tako da so danes v trgovini pričakali ‘kupca,’ ki je prišel po naročeno blago, a ostal je praznih oz. vklenjenih rok, saj so ga pričakali policisti in kriminalisti.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča