FOTO: Z Jesenic z dobro bero medalj

0
285

Na Jesenicah se je odvijal tradicionalni judo turnir za najmlajše. Na tekmovanju za starostne kategorije U6, U8 in U10 so nastopili judoisti iz Avstrije, Italije in Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo tudi 9 mladih judoistov iz novomeškega Bushida.

Prvi trije so v kategoriji U6 nastopili Jerca Radovan, Tilen Bele in Nejc Mohar. Tilen Bele je v svoji kategoriji dosegel zelo dobro 3. mesto, Jerca Radovan in Nejc Mohar pa sta se borila v isti težnostni kategoriji in se kot najboljša pomerila v finalu. Spretnejši je bil Nejc Mohar in osvojil odlično prvo mesto, Jerca Radovan pa drugo.

V isti starostni kategoriji je nastopil tudi Jakob Zupančič, ki je suvereno premagal vse nasprotnike in osvojil odlično 1. mesto. Enako pa se je zelo dobro boril tudi Lovro Škedelj in osvojil zelo dobro 3. mesto.

V starostni kategoriji U8 je nastopil Luka Ban, ki se je v prvi borbi pomeril s kasnejšim zmagovalcem in kljub 1 wazariju kasneje borbo izgubil. V nadaljevanju je Luka premagal dva nasprotnika in osvojil 2. mesto.

V kategoriji U10 je Mihael Pejašinović suvereno z ipponom premagal vse nasprotnike in osvojil odlično 1. mesto. V isti težnostni kategoriji pa sta nastopila Aleksandar Maksimović in Jure Došen Balkovec. Oba sta se odlično borila in se pomerila med seboj v finalni borbi. Boljši je bil Aleksandar in tako osvojil 1. mesto, Jure pa je bil drugi.

V skupni razvrstitvi vseh sodelujočih klubov so judoisti ŠD Bushido Nm osvojili odlično 3. mesto.  (Metod Jerman)

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj