FOTO: Z Lexusom za 70 km/h prehiter, začenja se akcija

35700
947

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 205 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 665 klicev.

Voznica hudo poškodovana

Na Belokranjski cesti v Novem mestu je 3. 8. dopoldne 54-letna voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v avtomobil, ki ga je vozil 44-letni voznik. Huje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti so bili 3. 8. okoli 15. ure obveščeni o prometni nesreči pri Dolnji Težki Vodi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in
trčil v avtodom, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 43-letni državljan Nemčije. Povzročitelj, ki se je v nesreči huje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, okoliščine nesreče pa še preiskujejo.

Kršitelj pod vplivom alkohola, pridržali potnika

Brežiški policisti so 4. 8. v večernih urah med kontrolo prometa opazili voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po vozišču in večkrat prevozil krožno križišče. Zapeljali so za njim in ga ustavili v kraju Bukošek. Med
postopkom so ugotovili, da je 38-letni voznik pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,89 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Med postopkom se je 41-letni potnik nedostojno vedel do policistov in se kljub ukazom ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Voznik v naselju prekoračil hitrost za 70 km/h

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so 3. 8. zvečer izvajali meritve hitrosti v naselju Srebrniče, kjer velja omejitev hitrosti 50 km/h. Nekaj pred 23. uro so vozniku osebnega avtomobila znamke Lexus izmerili
hitrost 120 km/h. 21-letnega voznika so izsledili v okolici Straže, mu odvzeli vozniško dovoljenje, o nevarnem ravnanju voznika kršitelja pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Lani in letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v 18 prometnih nesrečah s smrtnim izidom umrlo 19 ljudi. Neprilagojena hitrost ostaja med najpogostejšimi vzroki najhujših prometnih nesreč, saj je bila vzrok za kar 11 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 12 ljudi. Do 12. avgusta bodo policisti v okviru vseevropske akcije Hitrost poostreno preverjali ali vozniki upoštevajo omejitve hitrosti.

FOTO: Z Lexusom za 70 km/h prehiter, začenja se akcija
(FOTO: PU Nm/ prehitri Lexus)

 

35700 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj