sobota, 27 aprila, 2024
DomaKulturaFOTO: Z Martino do znanja in razstave ter povabilo na nov tečaj

FOTO: Z Martino do znanja in razstave ter povabilo na nov tečaj

Bil je še en čudovit dan, ko se umetnost in hotenje po ustvarjanju uresniči. Ta torek so v novomeški Knjižnici Mirana Jarca pripravili kulturno prireditev ob zaključku poletne razstave udeležencev likovnega izobraževanja, pod mentorstvom Martine Hegediš. Ob razstavi sta v programu nastopila Miha Kitič z akustično kitaro in Nao Kitič z oboo.

V atriju knjižnice je na ogled približno sto likovnih del učencev, ki so nastajala v šolskem letu 2022/2023. Izobraževanje je potekalo od oktobra do junija. Sodelovalo je petnajst učencev, medtem, ko se jih na razstavi predstavlja osem, z risbami perspektive, tihožitij, portreta, človeške figure, tonskega slikanja in osnovnih barvnih tehnik. Izobraževanje je namenjeno tako osnovnošolcem kot dijakom in odraslim. Samostojno pa v avli knjižnice razstavlja slikar  – paraplegik Željko Vertelj.

Ob enem pa Martina Hegediš vse ljubitelje likovnega ustvarjanja, ki želite izpopolniti svojo likovno izobrazbo, ne glede na predznanje, vabi na nov tečaj risanja in slikanja, ki se bo začel oktobra.

KOMU JE NAMENJEN?

Vsem, ki želijo nadaljevati šolanje na umetniških študijih: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, pedagoška fakulteta Ljubljana, Maribor, fakulteta za arhitekturo, Naravoslovno tehniška fakulteta (modni oblikovalec), Biotehnična fakulteta, krajinarstvo), Fakulteta za gradbeništvo Maribor (arhitekt), Visoka šola za dizajn, srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Umetniška gimnazija. Tečaj je primeren tudi za odrasle ljubitelje in ustvarjalce in likovne pedagoge.

Izobraževanje bo vodila Martina Hegediš, mag. umetnosti in mag. prof. likovne pedagogike, andragog. pedagog. spec.

KJE SE BOMO SREČEVALI
V prostorih društva upokojencev enkrat tedensko. Pričnemo v oktobru.

KRATKA VSEBINA

Risanje po modelu, osnove tradicionalnih risarskih tehnik (svinčnik, oglje). Praktične metode za pomoč pri gradnji likovnega prostora (viziranje, senčenje). Obravnava principov gradnje likovnega prostora pri risanju tihožitja, portreta, figure v prostoru, (obravnava prostorskih ključev kot zakonitosti perspektive, usklajevanje razmerij in prostorskih planov, modelacije), osnove barvne teorije, osnova umetnostne zgodovine v skladu z obravnavano snovjo, osnova slikanja, sprotna korektura in domače naloge.

MATERIAL ZA IZOBRAŽEVANJE
Prinesite s seboj, risalni blok, krpice za brisanje, oglje navadne svinčnike HB, B1, B2, B3, B4, radirko, pletilko ali leseno paličico za viziranje cca 40 cm dolgo (vizirko), čopiče ploske in ošiljene, akrilne barve.

KONTAKT:
mag. Martina Hegediš 031 697 764,
martina.hegedis@gmail.com
http://martinahegedis.com/sola/

(foto. Vito Saje)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča