FOTO: Z ukradenim avtodomom na mejo, prestregli 24 ilegalcev

0
2513

V noči na 25. 11. je na mejni prehod Slovenska vas, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik avtodoma turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtodom septembra 2019 ukraden v Turčiji. Fiat ducato so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno državno tožilstvo.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal koruzo, v enem izmed vagonov našli skrita dva državljana Irana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi, Drežnika, Šutne in Gornjega Lenarta izsledili in prijeli 22 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 13 državljani Afganistana, štirimi državljani Alžirije, tremi državljani Irana, državljanom Maroka in državljanom Bangladeša še niso zaključeni.

Foto: PMP Obrežje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj