FOTO: Z vrha Slovenije na 38 m nadmorske višine

0
413

Če smo vas v sredo pozdravljali z vrha Slovenije oz. smo prenesli pozdrave Mirka s Triglava v dolino, pa vas tokrat pozdravljamo z 38 metrov nadmorske višine oz. nam pozdrave iz Strunjana pošilja Simon.

Krajinski Park Strunjan
Flišna obalna pokrajina na Strunjanskem polotoku združuje bogastva in lepote, tako naravne kot tiste, ki jih je skozi stoletja oblikoval človek. Park, ki ga na severni strani krasi 80 metrov visok flišni klif z naravnim morskim obrežjem, se preko prisojnih in obdelanih pobočij spušča proti jugu vse do doline potoka Roja, morske lagune in še delujočih solin.

Strunjan: kjer se srečujeta kopno in morje
Strunjanski polotok skriva mnoge zaklade naravne in kulturne dediščine. Zdravo okolje, pristni običaji, čudoviti razgledi in pestrost živalskega in rastlinskega sveta ponujajo veliko možnosti za aktivno uživanje v naravi. V parku je možno ostati ves dan ali pa se vanj večkrat vrniti. Narava se tukaj nenehno spreminja in zato bo vsak obisk novo doživetje. Zaradi edinstvene povezanosti morja, obale in njenega zaledja ter ljudi in njihove stoletne dediščine je Krajinski park Strunjan dragocen košček jadranske obale.

In če se boste morda jutri odpravili na slovensko obalo, vam bo vreme naklonjeno. V petek bo povečini sončno. Zjutraj bo temperatura okoli 22, najvišja dnevna pa okoli 32 °C. Pihala bo večinoma šibka burja. Morje bo mirno do rahlo vzvalovano. Temperatura vode je okoli 27 stopinj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj