FOTO: Za konec leta še zmaga krkašev

0
103

Rokometaši Moškega rokometnega kluba KRKA so drevi v domači dvorani Marof gostili ekipo Dola in zaključek rokometnega leta sklenili s slavjem, jesenski del prvenstva pa zaključili na 8. mestu prvenstvene lestvice.

Rokometaši Krke so nocoj pred domačim občinstvom pričakovano premagali predzadnje Zasavce in naredili majhen korak proti zgornji polovici lestvice, kar je eden od njihovih osrednjih ciljev v tej sezoni. Varovanci trenerja Mirka Skoka so postopoma lomili odpor svojih tekmecev. Tekmo so odprli medlo in v 15. minuti zaostali s 4:7, v nadaljevanju pa so vendarle ujeli pravi ritem in v 20. minuti – po golu Jerneja Papeža – prvič na dvoboju povedli z 9:8.

Od tu naprej so imeli vse vajeti igre v svojih rokah in že pred odhodom na veliki odmor dvakrat povedli za štiri gole (16:12 in 17:13). Hrastničani v drugem polčasu niso popustili, v 37. minuti so povedli za pet golov (20:15), v 54. minuti pa so podvojili svojo prednost (30:20). Dolenjci so s končnim rezultatom 23 :22 tako rokometni zaključek leta sklenili na osmem mestu.

Pri Krki sta bila strelsko najbolj učinkovita Jernej Papež in Luka Florjančič, ki sta dosegla po sedem golov, pri Dolu pa sta Gregor Klepej in Kristian Bauerheim prispevala po pet zadetkov.

(foto: MRK Krka)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj