FOTO: Za krkaše ni ovir

0
335

Krkini prostovoljci so drugi dan družbeno-odgovorne akcije Krkin teden humanosti in prostovoljstva sodelovali na različnih dejavnostih in lokacijah. Med drugim so pakirali živilske pakete in razvrščali oblačila. S to dobrodošlo pomočjo na Rdečem križu in Karitasu krkaši vsaj za kratek čas olajšamo delo ostalim prostovoljcem. Več pa v sporočilu krkine Službe za odnose z javnostmi:

Hkrati krepimo zavest, da je treba priskočiti na pomoč. Ta je še posebej pomembna ob dogodkih, kot so naravne nesreče, ko potrebujejo veliko pridnih rok. Tudi Krkini prostovoljci smo marljivi, saj smo v zadnjih petih letih v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru pripravili 3670 živilskih paketov. Včeraj pa je 24 prostovoljcev na Karitasu in Rdečem križu pomagalo razvrstiti oblačila in pripraviti 450 prehrambnih paketov.

Dobrota ustvari veliko notranjega zadovoljstva

FOTO: Krkaši zaNa Karitasu v Novem mestu je pri pripravi živilskih paketov letos pomagala tudi Aleksandra Špindleriz Korporativne ekonomike.»Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva sem se tri leta udeleževala kot krvodajalka, letos pa sem se odločila, da sodelujem še pri pripravljanju paketov na Karitasu in tako še na drug način sodelujem
pri dobrodelnih dejanjih,« nam je povedala. Aleksandra pa je odprtih rok tudi čez leto, saj zbira oblačila, obutev in igrače in jih nato odnese v vrtec,
da jih razdelijo socialno ogroženim otrokom.

»Dobrota se obrestuje in v naših srcih ustvari veliko notranjega zadovoljstva. Vsak od nas mogoče potrebuje le poziv, da se odzove in pomaga. Sodelavcem bi rada sporočila predvsem to, da je vedno pravi čas za pomoč in prostovoljstvo. Nikoli ni prepozno,« še sporoča.

Raznovrsten program povezovanja z društvi in zavodi
Jutri, tretji dan Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva, se bomo posvetili sodelovanju z društvi in zavodi. Predstavili vam bomo različne delavnice – urejanje zeliščnega vrta v lončkih, izdelovanje velikonočnih izdelkov in čebelarstvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj