petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Za rešetke bi lahko šel za 'rešetke'

FOTO: Za rešetke bi lahko šel za ‘rešetke’

16. 5. v jutranjih urah smo bili obveščeni, da naj bi na Seidlovi cesti v Novem mestu nekdo s parkirnega prostora ukradel 19 litoželeznih rešetk. Policisti so opravili ogled in kasneje ugotovili, da je več rešetk odtujenih tudi s ceste na Kočevarjevi ulici. Obvestili so pristojne službe, ki so zaradi nevarnosti nesreče zavarovale območje in takoj pričeli z intenzivno preiskavo, aktivnostmi za izsleditev storilca in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja. Na podlagi ugotovitev so policisti PP Novo mesto v poznih popoldanskih urah za bivalnim objektom na območju Brezja našli ukradene rešetke, ki so bile skrite in zakrite z odejo. Rešetke so zasegli, zoper 32-letnega osumljenca, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Foto: PP Novo mesto

Drzna tatvina

Na dvorišče stanovanjske hiše v Križah na območju PP Brežice so se 14. 5. dopoldne pripeljali štirje neznanci. Dva izmed njih sta pod pretvezo, da se zanimata za nakup rabljenega vozila, stanovalko zvabila iz hiše, druga dva pa sta vstopila v hišo, pregledala prostore in našla ter odtujila denar in nakit v vrednosti okoli 1000 evrov.

Vlomi in tatvine

Iz garaže stanovanjske hiše na območju Homa je med 14. 5. in 15. 5. nekdo odtujil kolo z motorjem Tomos APN, registrskih oznak NM D3 943.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je med 5. 5. in 15. 5. v Novem mestu nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil orodje v vrednosti okoli 2000 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča