FOTO: Za ŠD Bushido 5 zlatih, 1 srebrna in 2 bronasti

0
88

Novomeški judoisti ŠD Bushido so na tradicionalnem Pokalu Šiške v Ljubljani osvojili 5 zlatih, ena srebrna in dve bronasti medalji

V dvorani Športnega centra Gib v Ljubljani je 21. in 22. maja potekalo dvodnevno tekmovanje v judu za cicibane, mlajše in starejše dečke ter deklice. Na tekmovanju je nastopilo preko 500 tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Devetčlanska ekipa novomeškega Bushida je na tekmovanju izjemno navdušila z rezultati. V starostni kategoriji do 10 let so nastopili Lin Luzar, Aleksander Bernad, Rok Stojanović in Dušan Krbanjević. V starostni kategoriji do 12 let pa Vanessa Gole, Arnel Šumar, Aleš Krevs, Benjamin Bernad in Alis Miskić.

Zelo dobre in požrtvovalne borbe je pokazal Aleksander Bernad, ki je v polfinalni borbi izvedel uspešen met in nato nasprotnika takoj prijel v končni prijem ter zmagal z ipponom. Je Akeksander v težki in zahtevni borbi izvedel dva meta za katera je prejel yuko in nasprotnika zadržal še v končnem prijemu ter tako suvereno osvojil 1. mesto.

Lin Luzar je imel še največ dela v prvem dvoboju. Nasprotnika je vrgel z metom o soto gari in ga nato še prijel v končnim prijem kesa gatame. V nadaljevanju se je skoncentriral ter oba naslednja nasprotnika suvereno premagal. Prvega z metom o soto gari in drugega z metom tai otoshi. Za oba je prejel ippon ter osvojil odlično 1. mesto.

Tudi Rok Stojanovič je pokazal odlične borbe in sicer je prvega nasprotnika premagal z dvema metoma in zanj najprej prejel wazari za drugega – o uchi gari pa ippon. V drugi borbi je Rok izvedel dva uspešna meta ter končni prijem mune gatame ter tako suvereno premagal nasprotnika z ipponom. V finalni borbi je bil njegov nasprotnik spretnejši in uspelo mu je izvesti dva meta ter Roka premagati. Rok je osvojil odlično 2. mesto.

V isti kategoriji se je pomeril tudi Dušan Krbanjević in prvo borbo izgubil nato pa v repesažu oba nasprotnika
premagal. Obakrat je izvedel met o soto gari. Osvojil je zelo dobro 3. tretje mesto.

V starostni kategoriji U12 je prva nastopila Vanessa Gole. Pomerila se starima znankama. Prvi dve borbi je zmagala z metoma tani otoshi in tai otoshi v kombinaciji s končnim prijemom kesa gatame. V finalni borbi pa se je pomerila s Koro Kojc iz Športnega društva Polyteam, kje do sedaj še nikoli ni premagala. V zelo zahtevni in napeti borbi je Vanessa uspela delno umiriti zelo napadalno nasprotnico. Ta je kljub temu izvedla met in povedla za yuko. Kasneje je uspela Vanesso prijeti še v končni prijem. Vanesa se ni predala, temveč se je z izrednimi napori osvobodila končnega prijema ter takoj prijela nasprotnico v končni prijem kesa gatame in uspešno zadržala 20 sekund in zmagala z ipponom. S tem je Vanessa še enkrat dokazala, da se je potrebno boriti ves čas z vso močjo in da borba ni izgubljena dokler ne mine zadnja sekunda, ali sodnik ne dosodi ippona. Zmaga na tem tekmovanju Vanessi pomeni zelo veliko.

Izvrstno je nastopil tudi Aleš Krevs. V polfinalu je nasprotnika predčasno premagal z metom, v finalnem dvoboju pa je najprej izvedel met o soto gari in zanj prejel wazari, nato pa takoj nadaljeval z borbo v parterju, kjer je s prijemom kesa gatame osvojil še en wazari ter postal zmagovalec svoje kategorije.

Z odličnimi borbami je nadaljeval Arnel Šumar, ki je zelo suvereno pometel s konkurenco. Pomeril se je s štirimi  nasprotniki. Vse borbe je zaključil učinkovito, predčasno, z ipponi. Dvakrat je izvedel met, dvakrat pa kombinacijo meta in končnega prijema (mune gatame in kesa gatame). Osvojil je 1. mesto.

Benjamin Bernad, ki je prvo borbo izgubil. V popravni borbi najprej zmagal s kombinacijo meta in končnega
prijema, nato pa spet izgubil. V borbi za tretje mesto se je zbral in nasprotnika najprej vrgel delno na hrbet ter prejel wazari, nato pa ga uspel še zadržati v končnem prijemu do končne zmage. Osvojil je zelo dobro 3. mesto.

V borbah je imel tokrat manj sreče Alis Miskić, ki je moral priznati premoč bolj izkušenim in spretnim nasprotnikom. Žal mu ni uspelo nikogar premagati.

Za dosego izjemnih uspehov so vsi tekmovalci na tekmovanju pokazali veliko mero znanja ter prikazali srčne in hrabre borbe za kar jim gredo vse čestitke, so sporočil iz novomeškega ŠD Bushido.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj