četrtek, 16 maja, 2024
DomaKronikaFOTO: Zagorelo skladišče žel. postaje Sevnica

FOTO: Zagorelo skladišče žel. postaje Sevnica

V torek ob  17.26 uri je zagorelo v skladišču industrijskega objekta v Sevnici. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, PGD Boštanj in PGD Loka. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policije je ogenj zajel večji skladiščni prostor in streho objekta. Gasilci so nekaj pred 21. uro uspeli požar pogasiti, vendar je ogenj uničil celotni objekt. V požaru ni bil nihče poškodovan, vsa vozila so bila pravočasno umaknjena, objekti v bližini pa niso bili ogroženi. Policisti so zavarovali območje požara in ko bodo razmere na požarišču dopuščale, bodo kriminalisti opravili ogled požarišča in ugotavljali vzrok za nastanek požara. Po prvih ocenah naj bi v požaru nastala velika premoženjska škoda, so sporočili s PU Nm.

V skladišču železniške postaje Sevnica je zagorelo, Gasilska zveza Sevnica je sicer požar lokalizirala, zaenkrat gori le na enem območju objekta. Težavo predstavlja železno kovinsko ostrešje, ki otežuje delo gasilcem. Na kraju dogodka je 56 gasilcev Gasilske zveze Sevnica in policisti.

Vodja službe za odnose z javnostmi, Tea Šavor, je pojasnila, da je zagorelo v skladišču, ki ga Slovenske železnice oddajajo, noter pa naj ne bi bilo nevarnih snovi.

Gasilci so progo zavarovali, zaprti so trije tiri, so sporočili. Na železniški postaji je trenutno deset potnikov, ki niso ogroženi. Promet je bil ustavljen za približno eno uro.

V trenutku, ko je zagorelo, je bilo skladišče prazno, poškodovanih na srečo ni. Gasilska zveza Sevnica opozarja vse tiste, ki živijo v neposredni bližini železniške postaje, naj zaprejo okna in naj se ne zadržujejo v bližini požara.

(foto: FB Občina Sevnica)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča