FOTO: Zamujal na žegen? Bil je dvakrat prehiter

0
2189

V ponedeljek je bil v Mirni Peči blagoslov motoristov in motorjev, a očitno so nekateri zamujali na dogodek.

Neprilagojena hitrost voznikov motornih vozil je bila na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v preteklem letu najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Policisti so obravnavali 404 prometne nesreče, katerih vzrok je bil neprilagojena hitrost, kar predstavlja 29% delež vseh prometnih nesreč. Zaskrbljujoč je tudi podatek o 21% porastu tovrstnih nesreč v primerjavi z letom 2015.

Neprilagojena hitrost je bila v letu 2016 vzrok za pet prometnih nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo pet ljudi. V 197 nesrečah s telesnimi poškodbami se je 34 udeležencev hudo poškodovalo, 255 pa jih je utrpelo lažje poškodbe. Največ takih nesreč smo obravnavali, ko so bile vremenske razmere ugodne. Pri voznikih, ki so zaradi neprilagojene hitrosti povzročili prometne nesreče, prednjačijo vozniki v starostni skupini med 18 in 34 let.

V primerjavi z letom 2015 se je v letu 2016 občutno povečalo tudi število prometnih nesreč, kjer so policisti pri obravnavi nesreč pri primarnem vzroku neprilagojene hitrosti ugotovili, da so povzročitelji vozili tudi
pod vplivom alkohola. To je bilo ugotovljeno pri 74 povzročiteljih, povprečna stopnja alkoholiziranosti voznikov je bila 1,36 grama alkohola na kilogram krvi.

Naj dodamo, da so policisti Postaje prometne policije Novo mesto v ponedeljek v naselju Šranga pri Mirni Peči, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 50 km/h, motoristu izmerili kar 149 km/h.

(foto: PU Nm, DNS)

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj