četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Zasegli konopljo in orožje

FOTO: Zasegli konopljo in orožje

Policisti PP Metlika so zaradi suma kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog pridobili odredbo Okrajnega sodišča v Črnomlju in
opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 37-letnega osumljenca iz Metlike. Med hišno preiskavo so našli in zasegli 6,2 kg posušenih
rastlinskih delcev prepovedane konoplje, naboj in pripomočke za pakiranje. Zaseženo drogo so poslali v analizo v Nacionalni forenzični laboratorij. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Foto: PP Metlika

Trebanjski policisti zasegli orožje

Policisti PP Trebnje so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 40-letnega osumljenca z območja Sevnice. Med hišno preiskavo so zasegli 37 nabojev in dve puški, za katere nima ustreznih dovoljenj. Po opravljeni kategorizaciji orožja bodo zoper 40-letnika uvedli ustrezni postopek.

Foto: PP Trebnje

FOTO: Zasegli konopljo in orožje

Povzročitelj nesreče z 2,5 promili alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru v Srebrničah, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drevo. Ugotovili so, da je 58-letni voznik nesrečo povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,21 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznica huje poškodovana

Iz bolnišnice so nas 18. 2. v jutranjih urah obvestili, da oskrbujejo huje poškodovano žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila v Dolenjem Karteljevem, kjer je 42-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom in se prevrnila. Zaradi kršitve ji bodo izdali plačilni nalog.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča