četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaFOTO: Zasegli orožje in naboje. Drugi za pusta preganjali goste

FOTO: Zasegli orožje in naboje. Drugi za pusta preganjali goste

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 280 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 21-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in štiri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Zasegli orožje in naboje

Policisti PP Trebnje so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in na območju Višnje Gore opravili hišno preiskavo pri 64 letnemu moškemu. Pri preiskavi so našli dve lovski puški (šibrovka in risanica z nameščenim daljnogledom) in 277 nabojev. Moškemu, ki nima ustreznih dovoljenj, so orožje in naboje zasegli. Prav tako so mu zasegli okoli 300 g posušenih rastlinskih delcev konoplje. Po opravljeni kategorizaciji orožja in preliminarnem testu rastlinskih delcev, bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek po določilih Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Policisti izvor orožja še ugotavljajo in pozivajo vse, ki bi puški prepoznali, da se zglasijo na Policijski postaji Trebnje ali jih pokličejo na številko 07 346 27 00.

Foto: PP Trebnje

FOTO: Zasegli orožje in naboje. Drugi za pusta preganjali goste

Vlomi in tatvine

V noči na 21. 2. je v Črnomlju nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil mobilni telefon. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Policisti PP Krško so bili obveščeni, da naj bi v popoldanskih urah v Leskovcu pri Krškem nekdo skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko
hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

V Zalokah na območju PP Krško je nekdo s strehe pomožnega objekta odtujil bakrene žlebove.

Lahke telesne poškodbe

Nekaj pred 20. uro so policisti PP Novo mesto posredovali v naselju Brezje, kjer je prišlo do pretepa med 20-letno in 57-letno žensko. Obe udeleženki sta bili lažje poškodovani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Čatež, Jesenice) izsledili in prijeli 35 državljanov Maroka, sedem državljanov Kube, šest državljanov Irana, pet državljanov Bangladeša, tri državljane Indije, dva državljana Pakistana, dva državljana Alžirije in državljana Afganistana . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

JAVNI RED IN MIR

Pridržali kršiteljico in tri kršitelje

Nekaj pred 17. uro so policiste poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi ženska kršila javni red in mir z vpitjem in žaljenjem osebja. 34-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomirila in ni upoštevala ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev ji bodo izdali plačilni nalog.

Klic na pomoč so iz gostinskega lokala okoli 18.30 prejeli tudi brežiški policisti. 35-letni kršitelj, ki je žalil goste in jim grozil, se kljub
opozorilom policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu
izdali plačilni nalog.

Okoli 21. ure so novomeški policisti posredovali v naselju Prapreška pot, kjer je prišlo do pretepa med dvema kršiteljema. 30-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V noči na 23. 2. je na terasi gostinskega lokala v Krškem pijan moški s kričanjem motil javni red in mir in razmetaval stole. 52-letni kršitelj se ni pomiril in ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Nesreča pri delu v gozdu

Trebanjski policisti so bili nekaj po 16. uri obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Loga (Mokronog Trebelno). Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je med sečnjo na 51-letnega moškega padlo podrto drevo in ga huje poškodovalo po nogi. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča