torek, 7 maja, 2024
DomaLokalnoFOTO: Zbor članov in piknik TD Straža

FOTO: Zbor članov in piknik TD Straža

Člani Turističnega društva Straža (TD) in njihovi družinski člani so se 20.6. 2021 zbrali pri gasilskem domu na Malem Podljubnu, kjer se je ob 12 uri začel zbor članov društva. Vodil ga je predsednik TD Straža Pavel Vidic, ki je podal poročilo o delu društva v letu 2020. Finančno poročilo za leto 2020 sem podala blagajničarka Andreja Klobučar. Predsednica nadzornega sveta Danica Drčar je prebrala poročilo nadzornega sveta za preteklo leto. Prvi mož TD Straža je predstavil plan dela za leto 2021, v katerem je navedel nekaj dogodkov: žetev in metev prosa, razstava ročnih del DU Straža, razstavo šarkljev, 8.likovno kolonijo, 35. Straško jesen, ličkarijo, izbiro naj pridelka, 10. tekmovanje harmonikarjev, novoletni pohod z baklami, …

Udeležence je pozdravil župan občine Straža Dušan Krštinc, ki je pohvalil delo društva in se zahvalil vsem članom za njihovo vestno delo.

Predsednik TD Straža se je s slikami, ki so nastale na preteklih likovnih kolonijah zahvalil za delo v društvu: Alojzu Ljubiju in Ediju Lukšiču za prizadevno delo in sodelovanje na različnih dogodkih, Kostji Virantu za organizacijo likovnih kolonij ter Jakobu Krštincu za dolgoletno vestno delo v društvu.

Udeleženci so se okrepčali z odlično malico in se hladili s pijačo. Po malici je sledil zeliščarski sprehod, kjer je ga. Mateja Črepinšek prisotne seznanila z zelišči, ki so jih lahko videli med potjo. Tako so spoznali njihovo zdravilnost in način uporabe.

Za popestritev druženja sta se dve ekipi pomerili v 4 tekmovalnih igrah: molži krave, pobiranju jajc, metu krompirja in prenašanju vode. Zmagala je ekipa sivih, ki je premagala zelene. Vsi so dokazali, da so uspešni pri izvedbi različnih kmečkih opravil, zato jih je predsednik TD Straža Pavel Vidic nagradil z majico društva in priložnostnim darilom.

Za prijetno glasbo sta poskrbela Božidar Klobučar in Rok Zupančič, član ansambla Prava stvar, ki je zaigral na harmoniko.

Skupno druženje je bilo prijetno, saj smo ga mnogi že prav pogrešali. Veselimo se novih druženj in dogodkov, ki bodo popestrili dogajanje in dale poseben čar Straži – dolini topline, zelenja in modrine. (Andreja Klobučar)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča