četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Zelemenjava - pomlad 2022

FOTO: Zelemenjava – pomlad 2022

Novomeški Glavni trg je gostil Zelemenjavo – pomlad 2022. V počastitev Dneva zemlje, so lahko mimoidoči in obiskovalci dogodka, izmenjali svoje sadike vrtnin in rož ter semena in se naučili temeljnih postopkov oživljanja.

V sklopu mestne tržnice smo ponudbo dopolnili in popestrili z izmenjavo semen, sadik in potaknjencev, ki so jih prinesli obiskovalci. Območnemu združenju RKS Novo mesto, ki je organizator 14. Zelemenjave so sadike podarili: Kmetija Pleško, Gozdno gospodarstvo Novo mesto d.d., Krnc d.o.o., Cvetličarna Colarič Peter, Kmetija Kastelic, Kmetija Marko Vodopivec, Kmetijska trgovina Trbanc, Irena Pust-Rangus, Sadjarstvo Bučar, Janov vrt, Kmetija Medle, Cvetličarna in vrtnarija Miklavčič.

Program Zelemenjave je popestrila tudi Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto in predstavila Knjižnico semen, kamor so se lahko obiskovalci vpisali tudi na licu mesta. Članici Društva študentov medicine pa sta prikazovali temeljne postopke oživljanja z AED.

Vsi prostovoljni prispevki, ki so jih ljudje namenili namesto menjave, pa so zbrani v Sklad za pomoč ljudem v stiski na OZ Rdečega križa Novo mesto iz katerega se sredstva porabijo v obliki finančne pomoči socialno ogroženim za pomoč pri kritju najnujnejših stroškov. Zelemenjava je uspela, odzvalo se je več kot 270 ljudi, zamenjali smo 1575 sadik in s prostovoljnimi prispevki zbrali 447 eur.

Zelemenjavo so organizirali udeleženci socialne aktivacije MOST, ki se na Območnem združenju RK Novo mesto vključujejo v različne aktivnosti in si pridobivajo nova znanja in izkušnje za uspešen nastop na trgu dela. Projekt socialne aktivacije se izvaja v okviru EU socialnega sklada, vodi ga Ministrstvo za delo socialne zadeve in enake možnosti. Zelemenjava je tudi tokrat potekala v duhu dobrodelnosti in solidarnosti, zato se zahvaljujemo vsem, ki so velikodušno podprli današnji dogodek, so sporočili z OZRK Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča