FOTO: Žoltasti Troti prvaki, Livada neporažena

35700
400

V  Športnem centrom Livada, v Novem mestu je bila še zadnja tekma Žoltastih Trotov v tretji košarkarski ligi. Novomeščani so gostili ekipo Slovana in tudi za konec prvenstva slavili. V domači dvorani Žoltasti Troti še niso klonili. Tudi sicer je bila tekma prestižnega pomena, saj so si Troti dva kroga pred koncem že zagotovili naslov prvaka v tretji ligi in s tem uvrstitev v 2. SKL. Pokal je prvakom izročil starosta podjetja Medle, Alojz Medle.

Tekmo ste lahko spremljali z odličnim prenosom prek spleta, ki so ga omogočili dijaki medijskega krožka Šolskega centra Novo mesto.

Košarkarski klub Žoltasti Troti bo namreč na zadnji tekmi sezone zasluženo dvignil pokal za zmagovalce 3. SKL. Gre za zgodovinski uspeh mladega novomeškega kluba, ki pod okriljem Košarkarske zveze nastopa šele tretjo sezono, a je »preskočil« že dva kakovostna razreda in bo v naslednji sezoni prvič zaigral v 2. slovenski ligi. Izjemna zgodba domačih mladeničev, ki drugo leto zapored osvajajo pokal. Po lanski premieri v 4. ligi, so letos pokorili še 3. ligo.

Troti dokazujejo kaj pomeni pripadnost in ekipni duh. Košarka torej tudi letos v Novem mestu piše pravljice.

Na zadnji tekmi, bo slavju primeren, turi zveneč nasprotnik. Livada bo pozdravila legendarni slovenski klub, KD Slovan iz Ljubljane, kjer so se svoj čas kalili asi kot: Nesterović, brata Dragić, Vidmar, Lakovič, Klobučar, Vesely, Begić…

Lepo vabljeni na slavje, na veselje ob velikem uspehu. Troti obljubljajo borbo »do konca«, to si najglasnejši in zvesti navijači tudi zaslužite! Napolnimo Livado do zadnjega kotička in uživajmo skupaj, še sporočajo naši prvaki.

(foto: screenshot ŠC Nm)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj