Francozi v nakup Adrie Mobil

1
1478

Že konec minulega leta se je med zaposlenimi v novomeški Adrii Mobil glasno govorilo, da se je začela prodaja odličnega podjetja Francozom. Današnje Finance pa poročajo, da je proizvajalec avtodomov, francoski Trigano, je začel z ekskluzivnimi pogajanji za nakup Protejevega 99,08-odstotnega deleža v Adrii Mobil. Informacijo o tem je francosko podjetje objavilo na svoji spletni strani. Trigano bo, če bo posel izpeljan, prevzel celotni Protej in sicer po neuradnih informacijah za 180 milijonov evrov. 

Protej je podjetje v lasti menedžerjev skupine ACH, katere najdonosnejši del je novomeški proizvajalec avtodomov Adria Mobil.  Po poročanju Financ je Adria Mobil v prvem lanskem polletju na ravni skupine prihodke povečala za 23 odstotkov na 212 milijonov evrov, čisti dobiček pa za 31 odstotkov, na 14 milijonov evrov. Imajo približno 1.300 zaposlenih.

Trigano je po drugi strani precej večji, saj je lani do konca avgusta ustvaril 1,3 milijarde evrov prihodkov, 89,7 milijona evrov neto dobička, imel pa je več kot 5.000 zaposlenih. Njihovi glavni trgi so v zahodni in severni Evropi, kotirajo pa tudi na pariški borzi.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj