sreda, 15 maja, 2024
DomaŠportGajser in Pancar s Švedske z desetim mestom

Gajser in Pancar s Švedske z desetim mestom

Najboljša slovenska motokrosista Tim Gajser in Jan Pancar sta ta konec tedna dirkala na Švedskem, kjer je bila letošnja petnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu.

Tim Gajser je tekmovanje na znameniti progi Uddevalla v bližini mesta Gothenburg začel zelo obetavno, saj je bil v sobotnih vožnjah zelo hiter. V kvalifikacijah razreda MXGP je po dobrem startu vseskozi zaostajal le za Špancem Jorgejem Pradom. Slovenski as je tako že na svoji četrti dirki po vrnitvi v karavano pokazal, da se hitro in uspešno vrača v pripravljenost, ki jo je kazal pred zlomom stegnenice pred začetkom letošnjih dirk za svetovno prvenstvo.

Na zahtevnem razmočenem terenu se Gajserju nedeljska prva vožnja ni posrečila. Po slabšem štartu je nekaj krogov sicer držal mesto med deseterico, nato pa naredil napako in zdrsnil na 12. mesto. Vendarle mu je uspelo prehiteti dva tekmovalca in priti v cilj deseti. Zmagal je vodilni v skupnem seštevku razreda MXGP Prado, drugi je bil Francoz Romain Febvre, tretji pa Seewer.

Drugo vožnjo je najboljši slovenski motokrosist odpeljal bolje in jo končal na petem mestu, skupno pa osvojil deseto mesto. Za zmago sta se potegovala Seewer in Febvre – uspešnejši je bil Švicar, tretji pa je bil še en Francoz Maxime Renaux. Prado je končal za Gajserjem na šestem mestu. Veliko nagrado Švedske je tako osvojil Seweer, drugi je bil Febvre, tretji pa Prado. Španec ima sedaj v skupnem seštevku s 770 točkami pred prvim zasledovalcem Fevbrom 98 točk naskoka, tretji Seewer pa je zbral 603 točke. Gajser je po štirih dirkah s 114 točkami na 19. mestu.

Drugi slovenski predstavnik Jan Pancar je prvo vožnjo končal je na 12. mestu. Zmagal je Nemec Simon Längenfelder, Belgijec Liam Everts je bil drugi, Nizozemec Rick Elzinga pa tretji. V drugi vožnji je Pancar, kot sedaj že nekaj dirk, znova dirkal bolje in zasedel deseto mesto. (AMZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča