nedelja, 12 maja, 2024
DomaŠportGajser na Nizozemskem peti

Gajser na Nizozemskem peti

Najboljša slovenska motokrosista Tim Gajser in Jan Pancar sta ta konec tedna dirkala na Nizozemskem, kjer je bila letošnja šestnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu.

Gajserju štart ni najbolje uspel in po prvem krogu je svoj bolj za prebijanje v ospredje začel z osmega mesta. Vozil je brez večjih napak in uspel prehiteti tri tekmece ter osvojiti peto mesto. Slavil je Prado pred Febvrom in Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

Tudi drugo vožnjo je slovenski as končal na petem mestu. Zmagal je Febvre, ki si je tako zagotovil tudi skupno zmago, na drugem in tretjem mestu pa sta končala Seewer, ki je bil skupno tretji, in Coldenhoff. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Prado je bil četrti, kar je zadostovalo za skupno drugo mesto, Gajserju sta dve peti mesti prinesli enako uvrstitev tudi v seštevku točkovanja za Veliko nagrado Nizozemske.

Tri dirke pred koncem sezone ima Prado z 92 točkami še vedno lep naskok pred Febvrom, tretji je s 652 točkami Seewer. Gajser ima po petih dirkah 152 točk in je 17.

Janu Pancarju se v razredu MX2 prva vožnja ni posrečila – zaradi padca jo je moral osem krogov pred koncem predčasno končati in s 27. mestom ostal brez novih točk. Zmagal je Nemec Simon Längenfelder, drugi je bil Italijan Andrea Adamo, tretji pa Belgijec Liam Everts.

V drugi je Pancar nastopil bolje in bil ves čas na robu deseterice, na koncu je osvojil 12. mesto, dirko pa zaključil na skupnem 15. mestu. Zmagal je Everts pred rojakom Coenenom in  Längenfelderjem. (AMZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča