sreda, 21 februarja, 2024
DomaŠportGajser po sredini tekmi le še 3 točke do vrha

Gajser po sredini tekmi le še 3 točke do vrha

Tim Gajser je bil na dirki za VN Pietramurate znova na odru za zmagovalce v razredu MXGP, Jan Pancar pa se je veselil novih točk v razredu MX2. Do konca sezone bo izjemno napeto, saj so razlike v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP minimalne. Tretja in hkrati zadnja letošnja dirka v Trentinu bo nedeljo, 31. oktobra 2021, nato pa se motokros karavana seli v Mantovo.

Branilec naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP Gajser je pred dirko za VN Pietramurate za vodilnim Jeffreyjem Herlingsom zaostajal 27 točk, a je z dobrima vožnjama na današnji dirki ter na račun smole Nizozemca v prvi vožnji uspel zaostanek zmanjšati le na tri točke. Po odstopu Herlingsa je Gajser v prvi vožnji osvojil drugo mesto, v drugi vožnji pa tretje mesto, skupno je bil na dirki drugi. V kvalifikacijah je Gajser postavil drugi najhitrejši čas. Takoj po štartu prve vožnje, ki je Makolčanu dobro uspel, je Herlings pristal na tleh in zaradi težav z motociklom vožnje ni mogel nadaljevati. Gajser je vozil v ospredju v svojem ritmu, sledila sta mu Romain Febvre in Jorge Prado. Prednost Gajserja je pred prvim zasledovalcem narasla že na skoraj šest sekund, a Febvre se ni predal. Francoz je uspel izničiti razliko in tik pred koncem uspel prehiteti Slovenca. Na tretjem mestu je pristal Italijan Antonio Cairoli. Drugo vožnjo se Gajserju štart ni posrečil kot v prvo. Merilno točko številka ena je prepeljal na devetem mestu. To je pomenilo, da je moral vložiti veliko energije in truda, da se je na trdi progi prebijal naprej. Pomemben je bil vsak zavoj in vsako brazdo na pošteno zdelani progi je bilo potrebno odpeljati maksimalno zbrano. Vseskozi je vozil brez napak in se v finišu prebil do 3. mesta, kar mu je prineslo skupno drugo mesto na dirki. Drugo vožnjo in tudi dirko je dobil Cairoli. Gajser je skupno zdaj zdaj tretji, vendar le še tri točke za Herlingsom, dve več od aktualnega branilca naslova pa ima še Febvre.

Na istem prizorišču je potekala tudi dirka evropskega prvenstva. V razredu EMX125 se je ponovno preizkušal mladi up slovenskega motokrosa Jaka Peklaj. Po dokaj solidnem treningu (16. mesto) je v drugi skupini kvalifikacij zasedel 27. mesto, s čimer se mu ni posrečilo prebiti med štirideset tistih, ki so vozili na dirki. (AMZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča