petek, 3 maja, 2024
DomaLokalnoGasilske veselice: administracija, kako je s tem?

Gasilske veselice: administracija, kako je s tem?

Končno nekaj kapelj, ki je vsaj delno omejila veliko požarno ogroženost v naravi, kjer zaradi požarov po številnih krajih po Sloveniji, največkrat posredujejo gasilci prostovoljnih gasilskih društev.

In ti gasilci in gasilke vsak leto pripravijo gasilsko veselico z namenom, za društvo, okolje, kjer živijo, opremo itd. Z namenom dobrega. Lani, zaradi znanih zadev, veselic ni bilo. Letos pa gasilci sprašujejo odgovorne, kaj vse potrebujejo za pripravo kulturno – zabavnega in dobrodelnega dogodka. Spet se dogaja, da se njihove vloge prelagajo oz. nekateri birokrati zadev ne znajo pojasniti in jih selijo do drugih uradniških kolegov, kjer je odgovor še vedno neznan, nejasen.

Torej, vprašanje za državno in lokalno administracijo: kaj vse potrebuje prostovoljno gasilsko društvo v Sloveniji za organizacijo gasilske veselice?

Pisarniški morate vedeti, da so to prostovoljci, ki to humano – reševalno dejavnost opravljajo poleg svoje službe, nimajo čas za prelaganje vprašanj na sodelavce. Efektiva, reševanje.

Verjamem, da se bo kdo od pristojnih oglasil in pojasnil oz. predstavil zahteve. Hvala in Na pomoč! Pri gasilcih pri posredovanju ni nikoli prelaganja….

No, na znane trenutne razmere, najverjetneje pri organizaciji veselic ni težav. Med pogoji je sicer PCT test, ampak tudi za slednjega ni zakonske podlage, saj pri nas ni več epidemije. Med pogoji pa je tudi 1 meter razdalje, če ne prihajate iz istega gospodinjstva. Je pa tudi res, da se pri nas takšni in drugačni pogoji lahko spremenijo tedensko, o katerih odloča vlada. 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča