Glasna in z dežjem, žal na Krasu premalo. Strela zanetila gozdni požar

0
468

Vremenska motnja je v dopoldanskih urah dosegla Slovenija. Najprej so padavine nastajale in se nato pomikale proti notranjosti, čeprav je večina padavin padla na južni strani slovenske meje, torej na Hrvaškem. Pa vendar je nekaj padavin bilo tudi pri nas. Največ dežja je bilo ob nalivih na skrajnem jugu oziroma jugozahodu države, kjer je do 13. ure padlo od 10 pa do 30 litrov dežja na kvadratni meter. Drugod je padlo le nekaj litrov, kar seveda ni dovolj za omilitev suše, ponekod na severu niso prejeli niti kaplje dežja. Tudi na Krasu je bila količina padavin zelo majhna, ponekod je padlo od slabega litra do 3 litre dežja na kvadratni meter.

Na območju Novega mesta in Posavja je padlo dobrih 10 litrov, od dobrih 4 do slabih 7 na območju Bele krajine, medtem ko je na območje Osilnice padlo precej več, skoraj 28 litrov dežja na kvadratni meter.

Ob 12.42 je na Straški gori, občina Straža, zaradi udara strele zagorelo v gozdu. Gasilci PGD Dolenja Straža so pogasili požar, ki se je razširil na okoli 15 kvadratnih metrov gozda in gozdne podrasti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj