Glivar na drugi etapi najboljši od naših

0
71
- Aktion/Rennszene - Querformat - quer - horizontal - Event/Veranstaltung: - Ort/Location: - Region:- Land/Country: - Datum/Date: 2022

Tudi drugo etapo kolesarske dirke po Madžarski je odločil ciljni sprint. 192 km etapo od Karcaga–Hajdúszoboszlóa je dobil nizozemski zvezdnik Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team), drugi je bil Francoz Rudy Barbier (Israel-Premier Tech), tretji pa Belgijec Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise). Najbolši kolesar Adrie Mobila je bil na 26. mestu Gal Glivar, ki je v cilj prišel v času zmagovalca, v isti skupini so bili še Tilen Finkšt na 53., Kristjan Hočevar na 67. in Kristijan Koren na 69. mestu. David Per je na 114. mestu zaostal 12:50 min, Viktor Filutás, ki je stisnil zobe po včerajšnjem grdem padcu, pa je končal na 128. mestu, z zaostankom 16:29 min.

V skupnem seštevku je novi vodilni Belgijec Jens Reynders (Sport Vlaanderen – Baloise), ki ima 4 sekunde prednosti pred današnjim zmagovalcem Nizozemcem Jakobsenom in njegovim rojakom Kooijem na 3. mestu. Od naših je najvišje Finkšt, na 30. mestu zaostaja 14 sekund, toliko pa za vodilnim zaostajajo tudi 45. Glivar, 54. Koren in 74. Hočevar. Per na 108. mestu zaostaja 13:04 min, Filutás na 124. mestu pa 16:40 min.

Jutri bo na sporedu 3. etapa od Sárospataka do Nyíregyháze, dolga 154 km, z enim gorskim ciljem tretje kategorije kmalu po startu in povsem ravninskim zaključkom, kar obeta ponovni obračun med najboljšimi sprinterji.

(foto: Mario Stiehl)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj