četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaGoljufi, ki se izdajajo za uslužbence komunalnega podjetja

Goljufi, ki se izdajajo za uslužbence komunalnega podjetja

V četrtek so so bili policisti PU Nm  ponovno obveščeni o drzni tatvini na območju PP Brežice. Okoli 10.30 sta se na dvorišče stanovanjske hiše v Dednji vasi pripeljala dva moška. S pretvezo, da gre za uslužbence komunalnega podjetja in naj bi pregledovali prostore zaradi namestitve opreme, sta vstopila v hišo. Eden je v pogovoru zamotil starejšo stanovalko, drugi pa je izkoristil njeno nepozornost, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit. V dopoldanskih urah je bilo v času odsotnosti stanovalcev vlomljeno tudi v
sosednjo hišo. Neznanci so odtujili denar in nakit, okoliščine pa policisti še preiskujejo. Občane pozivamo, naj bodo ob obiskih neznancev še posebej previdni in naj se prepričajo o namenu obiska. Če posumijo, da gre za goljufe, naj nas o tem takoj obvestijo na številko 113.

Policisti opažajo, da so žrtve tovrstnih kaznivih dejanj predvsem starejši, tatvine pa so bolj pogoste v dopoldanskem času. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja. Občanom svetujejo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča