četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSlovenijaGolob s stranko. Janša: Jankovićev popravni izpit

Golob s stranko. Janša: Jankovićev popravni izpit

Nekdanji predsednik uprave Gen-I-ja Robert Golob je postal predsednik Gibanja svoboda. Na kongresu stranke so poleg novega vodstva spremenili še statut stranke. Poleg Goloba je zdaj znana še njegova ožja ekipa.

Golob, ki je v javnosti prvič nastopil kot predsednik stranke Gibanje svoboda, je dejal, da so za ime namenoma izbrali izraz “gibanje”, saj želijo s tem pokazati, da niso “navadna ali klasična stranka”. Predstavil je tudi ožjo ekipo. Člani so namreč izvolili tudi novo podpredsednico, to vlogo je prevzela Urška Klakočar Zupančič. Za generalnega sekretarja so imenovali Mateja Arčona.

Kongres, ki se je začel s približno pol urno zamudo, je potekal za zaprtimi vrati, fizično se ga je udeležilo le približno deset oseb, saj sicer poteka digitalno. Kongres je bolj formalne narave, saj bodo kmalu organizirali še enega, kjer bodo natančneje opredelili program stranke in kandidatno

Med ključnimi vrednotami, za katere se zavzema, je sicer Golob izpostavil kulturo vrlin in ravnovesje oziroma združevanje na videz nemogočih ciljev, kar da je uspelo tudi družbi Gen-I. Kot ključno je tako izpostavil prizadevanja za to, da imaš lahko istočasno najvišji BDP, najnižje cene življenja, najvišje plače državljanov in nič dolga. Pri tem je izpostavil vlaganje v prave stvari. Kot potrebno usmeritev delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi. Ključ pa je tudi delitev ustvarjenega, je dodal.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča