petek, 31 marca, 2023
DomaSlovenijaGolob za notranjega ministra predlaga Poklukarja

Golob za notranjega ministra predlaga Poklukarja

Predsednik vlade Robert Golob je v državni zbor poslal predlog za novega ministra za notranje zadeve. Predlaga Boštjana Poklukarja, ki je to mesto zasedal že v vladi Marjana Šarca.

DZ bo po napovedih premierja Roberta Goloba o kandidatu za ministra odločal na februarski redni seji, ki se bo začela 20. februarja. Še pred tem kandidata Boštjana Poklukarja čaka predstavitev načrtov pred odborom DZ-ja za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Kandidat za ministra se mora namreč po poslovniku DZ-ja najprej tri dni in najpozneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstaviti pristojnemu delovnemu telesu DZ-ja, kar pomeni, da bi lahko zaslišanje Poklukarja sledilo že v tem tednu.

Ob zeleni luči DZ-ja pa bo tako magister za javno upravo Poklukar še pred koncem meseca na čelu resorja za notranje zadeve nasledil Tatjano Bobnar, ki je po zaostritvi odnosov s premierjem Golobom s te funkcije odstopila, vodenje resorja pa je za tem začasno prevzela ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

Čeprav je vlada Marjana Šarca prav na Poklukarjev predlog v času njegovega ministrovanja med septembrom 2018 in marcem 2020 Bobnarjevo imenovala na čelo policije, pa se je ob njenem odstopu z ministrskega mesta Poklukar v javnih izjavah postavil na stran Goloba. (STA)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno