sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaGorelo v objektih in seveda v naravi

Gorelo v objektih in seveda v naravi

Gasilci so spet imeli veliko dela poroča novomeški Regijski center za obveščanje. Največ dela je bilo za gašenjem ognjenih zubljev.

Ob 23.57 je v ulici K studencu v Gabrju, občina Novo mesto, zagorel nadstrešek pri stanovanjski hiši. Požar, ki se je razširil na balkon in ostrešje stanovanjske hiše so pogasili gasilci GRC Novo mesto, PGD Gabrje in Stopiče. Ogenj je uničil del nadstreška in ostrešje hiše. Dežurni delavec Elektro podjetja je poskrbel za poškodovano električno napeljavo. Del naselja Gabrje je bil brez električne energije.

27. 3. 2022 ob 11.42 so v Svibniku, občina Črnomelj, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so nadzorovali izgorevanje saj, dimnik in okolico pregledali s termo kamero in odsvetovali kurjenje do pregleda dimnikarja.

27. 3. 2022 ob 12.07 je na Ratežu, občina Novo mesto, v kurilnici stanovanjske hiše prišlo do požara na obtočni črpalki ogrevalnega sistema, ogenj pa se je razširil po električnih vodnikih ter izolaciji cevi pod strop. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Ratež so odstranili gorljive dele, prezračili prostore, pregledali prostore s termo kamero ter odsvetovali uporabo črpalke do prihoda servisne službe.

Požari v naravi

27. 3. 2022 ob 13.07 sta pri naselju Vejar, občina Trebnje, v gozdu gorela podrast in grmičevje. Gasilci PGD Trebnje, Račje Selo, Ponikve in Trebanjski vrh so pogasili požar na površini dveh hektarjev.

27. 3. 2022 ob 15.38 je pri ulici Brezje v Novem mestu gorelo grmičevje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča