petek, 19 aprila, 2024
DomaKulturaGospodarstveniki, brez Vas ne bo šlo - Festival novomeško poletje

Gospodarstveniki, brez Vas ne bo šlo – Festival novomeško poletje

Dolenjska glasbena ustvarjalnost je še kako živa. Prav veseli smo, da zadnja leta lahko na radijskih postajah slišimo novomeške in ostale glasbenike doma z Dolenjske. Večkrat so njihove skladbe izbrane tudi za popevko tedna na nacionalnem Val-u 202.
In ustvarjalnost, umetnost, gre v teh časih, čeprav čudnih, težko brez podpore gospodarstva. Lani smo bili v Novem mestu priča premieri ‘Festivala nove novomeške glasbe.’

Organizatorji tudi letos želijo predstaviti ustvarjanje  glasbenikov iz naših koncev, iz vse Slovenije in tujine oz. pripraviti Festival novomeško poletje.

Produkcijska hiša in založba INJA MUSIC RECORDS je sveža, butična založba iz Novega mesta, ki deluje pod okriljem direktorja zavoda, producenta Igorja Iliča ter Anje Pavlin – soustanoviteljice zavoda, glasbenice (pevke pri skupinah Tretji kanu in Indigo) ter izvedenke za stike z mediji.

Založba deluje po principu manjših založniških hiš, pod okriljem le-te pa so predvsem mladi, perspektivni glasbeniki novega novomeškega vala, katerih zgodbo soustvarjajo skupaj − od snemanja, produkcije skladb, graditve medijske podobe ustvarjalca … do uveljavitve v slovenskem glasbenem prostoru in širše. Poleg založništva in managiranja se pri založbi ukvarjajo tudi s promocijo in organizacijo mini akustičnih koncertov ter Festivala nove novomeške glasbe. Slednjega so lani javnosti priobčili prvič in bili deležni izjemnega odziva obiskovalcev, ki so konec lanskega poletja festival v treh večerih pozdravili z navdušenjem. Prav tako so navajali tudi medij, ki so zapisali, da je bilo Novemu mestu ob izobilju že legendarnih novomeških skupin ter vse močnejšega novega vala novomeške glasbe potrebno vrniti in oblikovati festival, ki bo domačo produkcijo postavil na piedestal – oder – ali pa v preneseni čislani prostor, ki daje motivacijo tudi mladim, talentiranim naslednikom novomeške pomladi.

Vsekakor verjamemo, da je še vedno dovolj gospodarstvenikov, ki boste znali po svojih močeh podpreti dobro. Iskrena hvala vsem, ki vam navzlic vpetosti v izredne razmere ne manjka dela in imate radi glasbo. Hvala.

Za podporo t.i novomeški in slovenski ustvarjalni pomladi oz. glasbi lahko slednje sporočite Anji na email: anjaanjapavlin@gmail.com

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča