nedelja, 28 aprila, 2024
DomaKronikaGrozil z ubojem. S kolom nad policiste.

Grozil z ubojem. S kolom nad policiste.

Policisti PU Nm so na številki 113 so prejeli 245 klicev, od tega je bilo 74 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Policisti so obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, zaradi hujših prekrškov iz področja varnosti cestnega prometa zasegli dve vozili in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržani voznika osebnega avtomobila. Obravnavali so štiri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru.

Vlomi, tatvine in goljufije

V noči iz torka na sredo so vlomili v gostinski lokal v Šentlenartu pri Brežicah. Po prvih ugotovitvah ogleda so odnesli nekaj cigaret in menjalnega denarja, tako da ocenjujejo, da so lastnikom povzročili za nekaj sto evrov škode.

Krški policisti so zaradi zavarovanja dokazov zasegli delovni stroj, bager, ki ga je lastnik iz Sevnice v mesecu marcu prodal osumljencu iz Krškega. Kupnine za prodani delovni stroj še ni prejel, je pa opazil, da ga nekdo na spletu že prodaja naprej. O dogodku so obvestili dežurno okrožno državno tožilko, bager zasegli, zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije policisti obravnavajo 41-letnika iz okolice Krškega, s katerim se niso srečali prvič.

Napad na policiste

Trebanjski policisti so nekaj po sedmi zvečer intervenirali v okolici Mirne zaradi prijav groženj z ubojem. Med zbiranjem obvestil se je na policiste s kolom spravil 56-letni moški, ki naj bi prej grozil domačim. Policisti so uporabili prisilna sredstva, moškega obvladali in vklenili. Zaradi nenavadnega obnašanja so na kraj poklicali zdravnika, ki je moškega, fizično nepoškodovanega, pregledal in odredil, da se ga odpelje v psihiatrično bolnišnico. Prevoz so zaradi varnosti spremljali tudi policisti. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo ga bodo kazensko ovadili.

Pridržali pijanega voznika na avtocesti

Novomeški policisti so zvečer kontrolirali 50-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerim so se zapeljali zaradi nezanesljive vožnje po avtocesti od Novega mesta proti Trebnjemu. Posumili so o njegovi psihofizični sposobnosti za varno upravljaje avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku (okoli 1.7 promila). Voznika iz okolice Šentjerneja so odpeljali v pridržanje. Zaradi kršitve pravil o varnosti cestnega prometa mu grozi denarna kazen 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Prekrškarjem zasegli vozila
Ob pol treh popoldne so metliški policisti v Suhorju ustavili 17-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Metlike. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtu pa tablice od drugega vozila. Avto so mu zasegli in uvedli postopek o prekršku.

Ob pol osmih zvečer so novomeški policisti v Žabji vasi opazili osebni avtomobil, ki je z veliko hitrostjo peljal iz mesta proti Pogancem. Vozilo so uspeli ustaviti, v postopku pa ugotovili, da ga vozi 26-letnica, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Za nameček sta bili na vozilu nameščeni dve različni registrski tablici od drugih vozil. Vozilo so zasegli, za voznico pa uvedli postopek o prekršku.

Kršitve javnega reda in miru

Novomeški policisti so zvečer v pridržanje do iztreznitve odpeljali 43-letno Novomeščanko, ki je večkrat prijavila policistom kršitve javnega reda. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da kaže očitne znake opitosti, v prisotnosti policistov je še kar vpila in se ni hotela pomiriti. Ker ni šlo drugače, so jo vklenili in odpeljali v prostore za pridržanje na policijski postaji. Zaradi kršitve javnega reda in miru in neupoštevanja ukazov policistov so ji napisali plačilni nalog.

Požara
Regijski center za obveščanje je ob 8.20 uri obvestil operativno-komunikacijski center novomeške policijske uprave (113) o požaru v tovarni v Semiču. Ogled kraja so opravili črnomaljski policisti ob strokovni pomoči kriminalističnega tehnika – po prvih ugotovitvah je zagorelo v lakirnici podjetja, kar so opazili zaposleni, takoj pričeli z gašenjem in obveščanjem gasilcev. Kljub hitri intervenciji je po prvih ocenah nastalo za nekaj deset tisoč evrov škode. Domnevajo, da je do požara prišlo zaradi pregretja ene od strojnih komponent v peči za sušenje kondenzatorjev.

Nekaj pred sedmo zvečer je na avtocesti od Mirne Peči proti Trebnjem zagorel osebni avtomobil. Prometni policisti so kraj zavarovali, gasilci pa požar omejili in pogasili (šlo je za Peugeota 206). Voznik iz Hrvaške je policistom povedal, da je avtomobil med vožnjo začel izgubljati moč, nakar se je izpod pokrova motorja začelo kaditi. Ocenjujejo, da je nastalo za nekaj več kot tisoč evrov škode (avto je sicer zgorel v celoti). Zaradi gašenja in nato odstranjevanja posledic je bil promet na tem delu avtoceste omejen oziroma upočasnjen do 19.45 ure, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča