Hidravlična izboljšava in vrnitev 828.000 €

0
602

Konec maja letos smo objavili članek o reviziji porabe sredstev za vodovod na Dolenjskem.  Urad Republike Slovenije za nadzor proračuna je namreč ugotovili dve večji nepravilnosti, povezani z javnimi naročili za dela na vodovodih. Dolenjske občine bodo morale vrniti kar 828 tisoč evrov evropskih sredstev. Največ kazni pade na občino Novo mesto – dobrih 720 tisoč evrov. Tam so namreč leta 2014 podpisali pogodbo z velenjskim Esotechom, ki pa – ugotavljajo revzorji – sploh ni izpoljeval pogojev za prijavo na 5 milijonski razpis. Ostalo razliko bodo morale vrniti še občine Straža, Škocjan, Šmarješke Toplice in Šentjernej. Pogodbo je sicer podpisal nekdanji župan, zdajšnji se je na odločbo revizorjev pritožil.

Takrat smo poleg omenjenega zapisali, da naj bi hčerka nekdanjega župana v predvolilnem boju za županski stolček, s svojo Zvezo za Dolenjsko, protikandidatu Macedoniju očitala nepravilnosti v omenjenem projektu in da je njen brat sprejemal naročila ponudb. Muhičeva vse kar smo takrat zapisali zanikata in da nista imela nikakršne vloge pri omenjenem projektu. Za kar se opravičujemo. Prav tako pravita, da nekdanji župan ni odgovoren, ker se je izvajanje pogodbe za izgradnjo vodarn začelo po uvedbi izvajalca za delo, 28 septembra 2015, torej leto dni po prenehanju njegovega županskega mandata.

Naj povemo, da smo izhajali iz poročila revizorjev, ki so ugotovili nepravilnosti, saj podjetje Esotech ni imelo potrebnih referenc za izvajanje del. In zaradi tega tudi vrnitev oz. plačilo 828.000 €. Pogodbo za gradnjo cevovodov vodohranov je novomeška občine z izvajalcema Esotech d.d. sklenila 26. februarja 2014. Pogodba za gradnjo vodarn, s prej omenjenim podjetjem, pa je novomeška občina sklenila 1. septembra 2014. Županske volitve so bile 5. oz. drugi krog 19. oktobra 2014.

Portal Pod črto, ki je je pridobil poročilo o opravljeni reviziji, je dokument objavil na svojem portalu – TUKAJ.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj