Hidravlična izboljšava in vrnitev 828.000 €

Hidravlična izboljšava in vrnitev 828.000 €

-
0 981

Se spomnite predvolilnega boja za župana? Takrat se je marsikaj govorilo, očitalo in zanikalo o hidravličnih izboljšavah na Dolenjskem. A v politiki je pač tako, da se pere in opere marsikaj na račun davkoplačevalcev. Znano je, da bo Mestna občina Novo mesto morala plačati zajetno vsoto oz. jo vrniti, ker ni šlo vse po hidravličninih normativih demokracije.

Dolenjske občine bodo morale vrniti kar 828 tisoč evrov evropskih sredstev, zaradi nepravilnosti pri sanaciji vodovoda. Največ kazni pade na občino Novo mesto – dobrih 720 tisoč evrov. Tam so namreč leta 2014 podpisali pogodbo z velenjskim Esotechom, ki pa – ugotavljajo revzorji – sploh ni izpoljeval pogojev za prijavo na 5 milijonski razpis. Ostalo razliko bodo morale vrniti še občine Straža, Škocjan, Šmarješke Toplice in Šentjernej. Pogodbo je sicer podpisal nekdanji župan, zdajšnji se je na odločbo revizorjev pritožil.

In v predvolilni kampanji je Zveza za Dolenjsko, ki jo vodi hči nekdanjega župana, ki je sporno pogodbo podpisal, očitala sedanjemu županu Macedoniju nepravilnosti v omenjenem projektu. Neuaradno pa naj bi vsa naročila ponudb sprejemal njen brat, ki je zaposlen na novomeški Komunali.